Πώς να διακοσμήσεις τη βιβλιοθήκη σου

Πώς να διακοσμήσεις τα ράφια σου

Αν έχεις μια βιβλιοθήκη που θέλεις να φιλοξενεί όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα, βιβλία και διακοσμητικά, αλλά να φαίνεται όμορφη και τακτοποιημένη, γιατί δεν δοκιμάζεις να την οργανώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα; Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι τα παρακάτω:

Πώς να διακοσμήσεις τα ράφια σου

Διαφορετικά Ύψη

Έχει σημασία να τοποθετήσεις τα πράγματά σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται ένα ενδιαφέρον οπτικά αποτέλεσμα. Τα διαφορετικά ύψη βιβλίων και διακοσμητικών θα δώσουν μια artistic εικόνα στη βιβλιοθήκη σου. Καλό είναι να αποφύγεις τις μονοκόμματες σειρές βιβλίων, αλλά να δημιουργείς ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα τοποθετώντας ενδιάμεσα διακοσμητικά και προσωπικά αντικείμενα, σε ύψη διαφορετικά από αυτά των βιβλίων. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις τα βιβλία σου οριζόντια (και όχι με τον κλασσικό τρόπο), ώστε να σου δοθεί η δυνατότητα να τοποθετήσεις πάνω τους κάποιο μικρό διακοσμητικό.

Κορνίζες

Μια πρωτότυπη πρόταση είναι να τοποθετήσεις κορνίζες και κάδρα στα ράφια της βιβλιοθήκης σου. Ένα μικρό κάδρο ακουμπημένο στην πλάτη της βιβλιοθήκης θα δώσει τη διαφορά στα ύψη (βλ. 1) και θα γεμίσει με χρώμα τη βιβλιοθήκη σου. Κι όλα αυτά χωρίς να τρυπήσεις τον τοίχο σου με καρφιά!

Πώς να διακοσμήσεις τα ράφια σου

Προσωπικά αντικείμενα

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η βιβλιοθήκη σου αποτελεί κομμάτι του χώρου σου και πρέπει να εκφράζει την προσωπικότητά σου. Προσωπικά αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για σένα και είναι όμορφα αισθητικά, μπορούν να διακοσμήσουν τα ράφια σου δίνοντας έναν πιο προσωπικό τόνο. Παλιά βιβλία, κουτάκια από συσκευασίες κεριών, μπομπονιέρες από αγαπημένα πρόσωπα, αντικείμενα από συλλογές, όλα είναι υπέροχα και θα σε γεμίζουν χαρά κάθε φορά που τα κοιτάζεις.

Πώς να διακοσμήσεις τα ράφια σου

Φυτά

Τι καλύτερο από μερικά γλαστράκια με ψεύτικα ή αληθινά φυτά για να δώσεις χρώμα και ζωή στη βιβλιοθήκη σου; Δοκίμασε φυτά όπως τον κισσό, που το φύλλωμά τους πέφτει προς τα κάτω, καλύπτοντας παραπάνω από ένα ράφια για μια αίσθηση bohemian ρομαντισμού, αλλά και για να κρύψεις σημεία που δεν σε ικανοποιούν αισθητικά.

Πώς να διακοσμήσεις τα ράφια σου

Ομάδες των τριών

Για ένα αρμονικότερο αποτέλεσμα, προσπάθησε να δημιουργείς ομάδες των τριών αντικειμένων στις διακοσμητικές σου συνθέσεις. Φρόντισε να τοποθετήσεις τα πιο ψηλά αντικείμενα στο πίσω μέρος και τα πιο χαμηλά μπροστά, ώστε να φαίνονται όλα σου τα διακοσμητικά και να δένουν με όμορφο τρόπο.

Πώς να διακοσμήσεις τα ράφια σου

Χρώματα

Μια λύση που αποτελεί τάση στη διακόσμηση είναι η τοποθέτηση των βιβλίων σε ομάδες ανάλογα με το χρώμα της ράχης τους. Μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα «κόκκινα» βιβλία μαζί, δίπλα τους όλα τα «πορτοκαλί» και πιο δίπλα όλα τα «κίτρινα», δημιουργώντας ένα αρμονικό οπτικό αποτέλεσμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις. Η βιβλιοθήκη σου θα μοιάζει με ουράνιο τόξο! Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις τα βιβλία σου με τη ράχη προς τα μέσα για ένα πιο αρμονικό σύνολο. Φρόντισε μόνο να είναι βιβλία που έχεις διαβάσει ήδη, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις το βιβλίο που αναζητάς αφού η ράχη θα είναι κρυμμένη!

everywomangr banner διακόσμηση

Extra Tip: Ανάλογα με τον τύπο της βιβλιοθήκης σου, καλό θα ήταν να δώσεις λίγη προσοχή στο βάρος των αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσεις. Αν η συλλογή σου αποτελείται από βαριά διακοσμητικά, καλύτερα να τα μοιράσεις σε όλα τα ράφια και να μην τα τοποθετήσεις όλα μαζί προς αποφυγήν ατυχημάτων…

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: