Πώς να χρησιμοποιείς την παλέτα σκιών σου

Πώς να χρησιμοποιείς την παλέτα σκιών σου

Είτε είσαι άπειρη στο μακιγιάζ, είτε έχεις μπερδευτεί από τις αμέτρητες τεχνικές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μια παλέτα σκιών μπορεί να φαίνεται λιγάκι πολύπλοκη… Πως μπορούμε άραγε να τη χρησιμοποιήσουμε με απλό και αποδοτικό τρόπο;

Αρχικά μερικές διευκρινήσεις:

Υπάρχουν παλέτες που περιλαμβάνουν συγγενείς αποχρώσεις σκιών και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση για το μακιγιάζ των ματιών. Αυτές οι παλέτες είναι ιδιαίτερα πρακτικές, αφού α) περιλαμβάνουν όλα όσα χρειαζόμαστε για ένα ολοκληρωμένο look και β) μας βοηθούν να πετύχουμε το μακιγιάζ μας με ασφαλή τρόπο – έχουν κάνει άλλοι τον συνδυασμό των χρωμάτων για μας!

Υπάρχουν όμως και παλέτες που περιλαμβάνουν σκιές διαφόρων χρωμάτων (συνήθως πιο σπάνιων που δεν θα βρούμε σε άλλες παλέτες), που δεν διευκολύνουν την ανάμειξη (blending) και απευθύνονται σε πιο «προχωρημένες» makeup artists.

Για να γίνει σωστά η εφαρμογή των σκιών, χρειάζεται να επενδύσουμε σε μερικά πινέλα μακιγιάζ. Τα πιο διαδεδομένα είναι:

  • Πινέλο εφαρμογής σκιάς με κοντή τρίχα και κόψιμο γωνία
  • Πινέλο εφαρμογής σκιάς με πλούσια τρίχα
  • Πινέλο εφαρμογής σκιάς με πλούσια και πυκνή τρίχα για ανάμειξη

Οι παλέτες σκιών κυκλοφορούν σε τρεις τύπους: παλέτα σκιών σε σκόνη, παλέτα υγρών (κρεμώδη) σκιών ή ένα συνδυασμό των δύο. Ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας, καλό είναι να επιλέξουμε την παλέτα με τις σκιές που μας εξυπηρετούν και να μην ξεχάσουμε να εφαρμόσουμε λίγο primer ματιών για μακιγιάζ με περισσότερη σταθερότητα και διάρκεια.

Πώς να χρησιμοποιείς την παλέτα σκιών σου

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παλέτα μας λοιπόν!

Επιλέγουμε τρία ή τέσσερα χρώματα (κατά προτίμηση διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος), και εφαρμόζουμε ως εξής:

Η βάση μας αποτελείται από την πιο ανοιχτή απόχρωση. Εφαρμόζουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο και λίγο παραέξω για καλύτερη απόδοση των χρωμάτων και ευκολότερη ανάμειξη.

#1 – Ξεκινάμε από την πάνω εξωτερική γωνία, όπου εφαρμόζουμε ελάχιστη ποσότητα της πιο σκούρας απόχρωσης με το πινέλο εφαρμογής. Αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τη σκιά με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω και στο τόξο του κινητού βλεφάρου με το πινέλο ανάμειξης. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχουν ορατά όρια της σκούρας σκιάς. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη ακόμη ποσότητα σκιάς και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μείνουμε ικανοποιημένες. Δουλεύουμε και το άλλο μάτι με τον ίδιο τρόπο.

Είναι σημαντικό να μην εφαρμόσουμε από την αρχή πολλή ποσότητα σκιάς γιατί δεν θα μπορέσουμε να την αναμείξουμε σωστά.

#2 – Συνεχίζουμε με μια λίγο πιο ανοιχτή σκιά, την οποία εφαρμόζουμε στο κέντρο χαμηλά του κινητού βλεφάρου. Αναμειγνύουμε με την σκούρα σκιά μέχρι να «σβήνει» ομαλά η μία σκιά μέσα στην άλλη.

#3 – Τελειώνουμε το άνω βλέφαρο με λίγη ποσότητα ανοιχτόχρωμης σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού. Στο σημείο αυτό (και αφού αναμείξουμε καλά) μπορούμε να προσθέσουμε λίγο highlighter ή σκιά με glitter ακριβώς πάνω στην εσωτερική γωνία για επιπλέον λάμψη (a).

#4 –Το μακιγιάζ μας ολοκληρώνεται με λίγη σκουρόχρωμη σκιά στο κάτω βλέφαρο. Εφαρμόζουμε με το πινέλο με γωνία, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κάτω βλεφαρίδες και αναμειγνύουμε μέχρι η σκιά μας να σβήνει ομαλά προς τα κάτω και το πλάι.

Πώς να χρησιμοποιείς την παλέτα σκιών σου

Ανάλογα με τα χρώματα που θα επιλέξουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παραπάνω τεχνική σε πρωινό ή βραδινό μακιγιάζ.

Πρωινό μακιγιάζ ματιών

Επιλέγουμε γήινες αποχρώσεις για σικάτες πρωινές εμφανίσεις με διακριτικό αποτέλεσμα. Ιδανικές σκιές οι ματ σε σκόνη.

Βραδινό μακιγιάζ ματιών

Επιλέγουμε έντονα χρώματα και σκιές με glitter για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έντονο glitter στη μέση του άνω βλεφάρου για να δώσουμε λάμψη στο look μας.

Το πιο σημαντικό: Καλό είναι να αποφύγουμε τις σκιές αν δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Μια όμορφη και αρμονική εμφάνιση προϋποθέτει αρκετό χρόνο για ανάμειξη των σκιών, αν δεν θέλουμε να έχουμε ένα σκληρό και αφύσικο αποτέλεσμα στο τέλος.

Extra Tip

Για περισσότερη ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σκούρα απόχρωση σκιάς με ένα βρεγμένο πινελάκι με γωνία σαν eyeliner!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: