Πως γράφω τα άρθρα μου για το EveryWomanGr

Πως γράφω τα άρθρα μου για το EveryWomanGr

Αν σου αρέσει να γράφεις κείμενα στον ελεύθερο χρόνο σου ή να διαβάζεις τα διάφορα sites με περίσσιο ενδιαφέρον, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να φτιάξεις το δικό σου blog ή να γράψεις για κάποιο που εκτιμάς. Θα σου πω λοιπόν πως γράφω εγώ τα κείμενα για το EveryWomanGr, πως ξεκίνησα να γράφω και πως διατηρώ το ενδιαφέρον και την έμπνευσή μου σε δημιουργικά επίπεδα. Ελπίζω να σε βοηθήσω να απελευθερώσεις το μικρό συγγραφέα που κρύβεται μέσα σου!

#1 Ο λόγος που γράφω

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω να γράφω οποιοδήποτε κείμενο αν δεν έβρισκα μια χρησιμότητα σε αυτή τη δραστηριότητα. Η αρχική ιδέα για να ξεκινήσω το EveryWomanGr και, κατ’ επέκταση τη συγγραφή κειμένων, ήταν γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις αλλά και τις εμπειρίες μου. Η ιδέα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω μια νέα νοικοκυρά με κάποια tips (που σε πολλές φαίνονται αυτονόητα) ή να δοκιμάσω μια νέα συνταγή και να αποκαλύψω… όλα της τα μυστικά μου φάνηκε πολύ δελεαστική. Δεν θεωρώ ότι είμαι ειδήμων σε κανένα θέμα, μου αρέσει όμως να μαθαίνω πράγματα και να τα μοιράζομαι με άλλους. Ο λόγος λοιπόν που ξεκίνησα να γράφω ήταν η ανάγκη μου να μοιραστώ, να εκφραστώ και να διαδώσω θετική διάθεση.

#2 Τα θέματα που γράφω

Τα θέματα που καταπιάνομαι είναι αυτά που με ενδιαφέρουν. Μου αρέσει να μαθαίνω και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα και θέλω να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με άλλους. Δεν θα έγραφα ποτέ για θέματα που θεωρώ ότι χρειάζονται ειδικές γνώσεις, αλλά ούτε και για κάτι που δεν τραβάει το δικό μου ενδιαφέρον. Μόνο έτσι μπορώ να εκφραστώ πραγματικά.

#3 Ο τρόπος που γράφω

Για οποιοδήποτε θέμα που καταλήγω ότι με ενδιαφέρει, είναι απαραίτητο να κάνω μια έρευνα πριν το μοιραστώ. Δεν θα ήθελα να γράφω ανακρίβειες ή απλά να αντιγράφω άρθρα από άλλα sites, ακυρώνοντας έτσι την δουλειά που έχει κάνει κάποιος άλλος απλά για να δημοσιεύω κάτι. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Μετά την έρευνά μου λοιπόν, ξεκινάω να γράφω… Αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο και πληκτρολογώ παραγράφους ολόκληρες χωρίς σκέψη. Κάθε τόσο, γυρνάω πίσω και διαβάζω αυτά που έχω γράψει. Κάποια δεν βγάζουν καν νόημα, υπάρχουν ορθογραφικά λάθη, λανθασμένα σημεία στίξης… Δεν με πειράζει καθόλου! Την ώρα που γράφω προσπαθώ να μην περιορίζομαι από συντακτικούς κανόνες! Κάνω όλες τις διορθώσεις μου στο τέλος. Γράφω δηλαδή όπως θα έγραφα ένα ημερολόγιο που θα το διάβαζα μόνο εγώ. Ακόμη κι όταν καταπιάνομαι με θέματα όπως το μακιγιάζ ή την νέα κρέμα που τράβηξε την προσοχή μου. Οι διορθώσεις έρχονται μετά.

Πως γράφω τα άρθρα μου για το EveryWomanGr

#4 Οπτική έκφραση

Αφού ολοκληρώσω ο άρθρο μου, προσπαθώ να βγάλω όμορφες φωτογραφίες για να το «διακοσμήσω». Θεωρώ τις φωτογραφίες πολύ σημαντικές. Προσφέρουν ένα διάλειμμα στο κείμενο και δίνουν ένα ενδιαφέρον στην εμφάνιση του άρθρου. Δεν είναι πάντα εύκολο να φωτογραφίσω πράγματα που έχω ήδη και να είναι σχετικά με τα κείμενά μου. Στις περιπτώσεις αυτές, επιλέγω να χρησιμοποιήσω έτοιμες φωτογραφίες – στις οποίες καταλήγω μετά από σκέψη και αρκετό χρόνο ψαξίματος.

#5 Μετά τη συγγραφή

Αφού ολοκληρώσω το άρθρο μου και είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, το διαβάζω άλλη μια φορά. Δεν θέλω να διαβάζω πολλές φορές τα κείμενά μου γιατί κάθε φορά καταλήγω να διορθώνω κάτι καινούργιο. Ένας κύκλος που δεν κλείνει ποτέ! Αν το κείμενό μου μου προκαλεί χαρά και πιστεύω ότι θα φανεί ενδιαφέρον σε κάποιες από τις αναγνώστριες τότε το δημοσιεύω. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ξαναδιαβάζοντας ένα κείμενο δεν έχει το αποτέλεσμα που θα ήθελα – και το καημένο καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων του υπολογιστή μου.

Σημαντική παρατήρηση που έχω να κάνω τελειώνοντας είναι ότι έχω προσέξει ότι δεν μπορώ να γράψω τίποτα ικανοποιητικό όταν δεν έχω καλή διάθεση ή όταν τριγυρνάνε πολλά στο κεφάλι μου. Για μένα ή συγγραφή είναι τρόπος έκφρασης, μια δημιουργική απασχόληση, που δεν μπορώ να ολοκληρώσω με επιτυχία όταν είμαι αγχωμένη ή στενοχωρημένη. Αποφάσισα λοιπόν να αποδεχτώ αυτή μου την επιλογή και να γράφω μόνο όταν έχω όρεξη και θετική διάθεση.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ενδιαφέροντα, τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να γράψεις κι εσύ τα δικά σου κείμενα; Δεν είναι ανάγκη να τα δείξεις σε κανέναν, μπορείς απλά να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου. Αν πάλι θέλεις, γιατί να μην τα μοιραστείς; Μπορεί κάποιος να επωφεληθεί διαβάζοντας την άποψή σου πάνω σε κάποιο θέμα.

Και να θυμάσαι ότι η πόρτα του EveryWomanGr είναι ανοιχτή για όποιον έχει θετική διάθεση και όρεξη για δημιουργία! Γίνε κι εσύ κορίτσι του EveryWomanGr!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: