Πως γιορτάζουν διάφοροι τύποι ανθρώπων

Πως γιορτάζουν διάφοροι τύποι ανθρώπων

«Γιορτάζω… Γιορτάζω… Μ’ ακούτε που το φωνάζω;»! Κάπως έτσι πήγαινε ένα παλιό τραγούδι και δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω ένα ολόκληρο κείμενο σε εκείνους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, γιορτάζουν! Ίσως γιατί αυτές τις μέρες έχω κι εγώ τα δικά μου γενέθλια και γι’ αυτό θεωρώ τον Οκτώβρη τον πιο όμορφο μήνα του χρόνου! Τι τύπος εορτάζοντα πιστεύεις ότι είμαι; Εγώ έκανα την έρευνά μου (!) και σου παρουσιάζω τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους επιλέγουν να γιορτάσουν οι γύρω μας. Αναγνωρίζεις και το δικό σου προφίλ; Πάμε να διασκεδάσουμε!

Ο τύπος «δεν μου καίγεται καρφάκι»

Βρε δε πα να γιορτάζω! Ούτε που με νοιάζει!

Ο τύπος «δεν μου καίγεται καρφάκι» είναι εκείνος που την ημέρα των γενεθλίων του δεν κανονίζει τίποτα διαφορετικό, δεν περιμένει δώρα και ενοχλείται από τις ευχές. Αν του κάτσει κανένα κέρασμα ή δώρο δεν θα πει όχι, προτιμά όμως να περνάει την «ξεχωριστή μέρα» του βλέποντας Survivor. Άντε και καμιά ταινιούλα στο τσακίρ κέφι.

Ο τύπος «δεν μου καίγεται καρφάκι τάχα μου»

Δεν θέλει δώρα βρε! Ούτε ευχές! Δεν έχει καμία απαίτηση να θυμηθείς τα γενέθλιά του. Βέβαια, φροντίζει να αναφέρεται στο μεγάλο γεγονός μια βδομάδα νωρίτερα – παρέα με την επιθυμία του να μην κάνει κάτι το ξεχωριστό φέτος. Τάχα μου δεν θεωρεί ότι συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Βέβαια, αν τολμήσεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες του και δεν του ευχηθείς ή δεν του πάρεις δώρο, σου κρατάει μούτρα και κάνει να σου μιλήσει μέχρι τα επόμενά του γενέθλια… Άντε τώρα εσύ να φανταστείς ότι ο λόγος που θύμωσε ήταν γιατί έκανες ακριβώς ότι σου είπε!

Ο τύπος «πεντάχρονο»

Έχει τη γιορτή του; Μα αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός πρέπει να εορταστεί με κάθε δόξα! Οι γιορτές και τα δώρα ξεκινάνε δυο τρεις μέρες νωρίτερα… Γι’ αυτό και για τον τύπο «πεντάχρονο» η γιορτή του διαρκεί τουλάχιστον ένα τριήμερο. Θέλει δώρα, θέλει εξόδους, θέλει τηλέφωνα και ευχές! Και τα χαίρεται όσο τίποτε άλλο. Κάθε δωράκι (όσο μικρό κι αν είναι) τον κάνει να πετά – μόνο με την ιδέα ότι κάποιος τον θυμήθηκε. Διασκέδασέ το καμάρι μου!

Ο τύπος «πρωθυπουργός»

Ανοίξτε τα τραπέζια, στρώστε τα μεταξωτά τραπεζομάντηλα, φέρτε σούβλες να ψήσουμε αρνιά, κρασιά να πιούμε και γλυκά να γλυκαθούμε! Ο τύπος «πρωθυπουργός» έχει τα γενέθλιά του! Φυσικά πρόκειται για τον τύπο που δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα δώρα, ούτε οι ευχές. Είναι τόσο περήφανος για την ξεχωριστή μέρα του που απλά θέλει να το δείξει παντού. Ξεκινάει τα καλέσματα ένα μήνα πριν και θυμάται μέχρι και κάτι ξεχασμένους συμμαθητές του απ’ το δημοτικό προκειμένου να γεμίσει το σπίτι με κόσμο. Είναι κουβαρντάς, γιορτάζει και θέλει να το φωνάξει! Γιορτάζω καλέ!

Ο ρομαντικός

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει τη γιορτή του παρέα με την αγάπη του. Ούτε για δώρα νοιάζεται, ούτε για φίλους, ούτε για τίποτα. Ένα ρομαντικό δείπνο με κεράκια, μουσική και πολλά… σιρόπια και ο ρομαντικός τύπος είναι κατευχαριστημένος! Να σε χαιρόμαστε αγαπούλη!

Εσύ πως επιλέγεις να γιορτάσεις τη δική σου γιορτή ή γενέθλια;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: