Πως αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων

Πως αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μια από τις πιο πρακτικές και βοηθητικές προσθήκες στα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό όμως να το χρησιμοποιούμε σωστά, ώστε να εκμεταλλευόμαστε πλήρως τις δυνατότητές του. Ενώ ο τρόπος φόρτωσης ενός πλυντηρίου πιάτων επηρεάζει σίγουρα το πόσο καθαρά βγαίνουν τα πιάτα, ο τρόπος που αδειάζουμε ένα πλυντήριο πιάτων επηρεάζει πόσο εύκολο είναι να βάλουμε αυτά τα καθαρά πιάτα στη θέση τους.

Διάβασε επίσης:

Μια μέρα που είχα πάει σε μια φίλη μου, έτυχε να την δω να αδειάζει το πλυντήριο πιάτων της. Ομολογώ ότι δεν είπα τίποτα, ο τρόπος που ακολουθούσε όμως ήταν λάθος! Υπάρχει σωστός τρόπος; θα με ρωτήσεις… Φυσικά!

Είναι τόσο απλό! Αν αδειάσουμε τα πάνω ράφια πρώτα, τα κάτω πιάτα πιθανότατα θα βραχούν. Στο πάνω ράφι τοποθετούμε τα ελαφριά αντικείμενα (πλαστικά ποτήρια και δοχεία) που συχνά αναποδογυρίζονται από τους ισχυρούς πίδακες νερού του πλυντηρίου πιάτων, γεμίζουν με νερό και απλά περιμένουν να τραβήξουμε έξω τη σχάρα, για να βρέξουν τα πάντα! Με το να αδειάζουμε πρώτα το κάτω ράφι, μειώνουμε τις πιθανότητες να βραχούν όλα τα πιατικά.

Πως αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων

Εάν γεμίσουμε το πλυντήριο πιάτων με «σύστημα», το άδειασμα θα είναι παιχνιδάκι. Ταξινομούμε ανά ομάδες, π.χ. τα κουτάλια με τα κουτάλια, πιρούνια με πιρούνια, ποτήρια μαζί, ταπεράκια με καπάκια κ.λπ., έτσι ώστε να μπορούμε κατά το άδειασμα να τοποθετούμε γρήγορα τα σκεύη στη θέση τους.

Τώρα μας τα μπερδεύεις, θα μου πεις… Κι όμως, μια σακούλα για πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων (ειδική για εσώρουχα κλπ.) μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε το… ψάρεμα εξαρτημάτων μπουκαλιών νερού ή καπακιών δοχείων αποθήκευσης από τα βάθη του πλυντηρίου πιάτων! Απλά πετάμε όλα τα μικρά αντικείμενα σε μια τσάντα πλυντηρίου και στη συνέχεια την τοποθετούμε στο επάνω ράφι. Τα μικρά κομμάτια θα καθαριστούν χωρίς να πεταχτούν παντού και, κατά το άδειασμα, πιάνουμε όλη την σακούλα και τοποθετούμε τα αντικείμενα πίσω στα συρτάρια τους.

Εσύ ποια κόλπα χρησιμοποιείς για εύκολο άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: