Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Οι σαλάτες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες σε οποιοδήποτε τραπέζι. Συνήθως ετοιμάζονται γρήγορα χωρίς μεγάλες δυσκολίες και δυστυχώς πολύ συχνά είναι λιγουλάκι βαρετές. Όμως μια σαλάτα με γλυκοπατάτες και φασόλια δεν ακούγεται καθόλου βαρετή, σωστά; Και έχετε απόλυτο δίκιο, όχι μόνο δεν είναι βαρετή, αλλά αντιθέτως πρόκειται για μια πάρα πολύ νόστιμη επιλογή με μια ξεχωριστή, δροσερή γεύση. Έξτρα μπόνους: διατηρεί τη φρεσκάδα της αρκετές ώρες εκτός ψυγείου και γι’ αυτό είναι ιδανική όταν τη σερβίρουμε σε πολύωρα τραπέζια ή όταν την πακετάρουμε μαζί μας σε κάποιο πικ νικ. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτή την υπέροχη σαλάτα με γλυκοπατάτες.

Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 (2+1) κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • ½ αγγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
  • 2κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • αλάτι
Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Μέθοδος

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια (περίπου 1 εκατοστό). Δε χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε, αλλά φροντίζουμε να τις πλύνουμε πολύ καλά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κυβάκια γλυκοπατάτας. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για 7 με 10 λεπτά περίπου.

Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι οι πατάτες να είναι μαγειρεμένες και να έχουν πάρει χρώμα.

Βάζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια και κόβουμε το αγγούρι και την πιπεριά σε κύβους. Κόβουμε το κόλιανδρο σε χοντρά κομμάτια.

Όταν οι πατάτες είναι πλέον κρύες, ρίχνουμε τα φασόλια, το αγγούρι, την πιπεριά και το κόλιανδρο στο μπολ και ανακατεύουμε.

Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Σ’ ένα μικρό μπολ ή σείκερ ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό των μοσχολέμονων (λάιμ), 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το λεμονάτο ντρέσινγκ και απολαμβάνουμε.

Πρόταση

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πολύχρωμη Σαλάτα με Γλυκοπατάτες και Φασόλια

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: