Ποιο κούρεμα να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Ποιο κούρεμα να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Σου έχει συμβεί ποτέ να δείξεις μια φωτογραφία με το κούρεμα των ονείρων σου στον κομμωτή σου κι εκείνος να στραβομουτσουνιάσει και να σου προτείνει αμέσως κάτι άλλο; Το σχήμα του προσώπου μας καθορίζει κατά μεγάλο βαθμό το κούρεμα που θα επιλέξουμε – άλλωστε έχουμε καταλήξει πια ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Τι θα μπορούσες να επιλέξεις όμως ώστε να αναδείξεις μοναδικά το προσωπάκι σου;

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου;

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα σε βοηθήσουν να βρεις ποιο είναι το δικό σου σχήμα προσώπου.

  • Σχήμα Καρδιά: Μεγάλο μέτωπο, μυτερό σαγόνι, έντονα ζυγωματικά
  • Σχήμα Τρίγωνο: Πλατύ μέτωπο, μυτερό σαγόνι, χωρίς ζυγωματικά
  • Σχήμα Διαμάντι: Μικρό μέτωπο, έντονα ζυγωματικά και μακρύ σαγόνι
  • Σχήμα Οβάλ: Στρογγυλεμένο περίγραμμα με έντονα ζυγωματικά
  • Σχήμα Τετράγωνο: Ίσο ύψος και πλάτος περιγράμματος με τετραγωνισμένο σαγόνι
  • Σχήμα Στρογγυλό: Ίσο ύψος και πλάτος περιγράμματος με στρογγυλεμένο σαγόνι
  • Σχήμα Ορθογώνιο: Μακρύ μέτωπο και σαγόνι, χωρίς έντονα ζυγωματικά
  • Σχήμα Αχλάδι: Φαρδύ σαγόνι με στενό μέτωπο και ζυγωματικά
καρδιά

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα καρδιάς

Τα ιδανικά κουρέματα για τα «πρόσωπα της αγάπης» είναι εκείνα που τραβούν το βλέμμα από το μέτωπο, δίνοντας έμφαση στο κάτω μέρος του προσώπου. Κουρέματα με έντονες μύτες μέχρι το σαγόνι, μακριά καρέ ή κούρεμα με φράντζα και χωρίστρα στο πλάι σίγουρα θα αναδείξουν το υπέροχο πρόσωπό σου!

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα τρίγωνο

Χωρίστρα στη μέση με φράντζες αριστερά και δεξιά, καρέ και κοντά μαλλάκια pixie με πολλά επίπεδα είναι ιδανικά για αυτό το σχήμα προσώπου. Κάτι ξέρει η Scarlett Johansson!

διαμάντι

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα διαμάντι

Τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού αναδεικνύονται με κουρέματα που δίνουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου μετώπου – και σαγονιού. Τα κοντά κουρέματα με πολλές μύτες, οι αλογοουρές στο κέντρο του κεφαλιού ή οι στρογγυλεμένες αφέλειες είναι στοιχεία που θα αναδείξουν το «πολύτιμο» προσωπάκι σου.

οβάλ

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα οβάλ

Εσένα τώρα τι να σου πω; Τα πρόσωπα με σχήμα οβάλ είναι τόσο βολικά που τους ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα! Εκμεταλλεύσου την ευκολία του προσώπου σου και δοκίμασε ένα αυστηρό καρέ – που οι περισσότερες από εμάς μόνο ονειρευόμαστε!

τετράγωνο

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα τετράγωνο

Ιδανικά κουρέματα που θα δείξουν τις γραμμές του προσώπου σου πιο μαλακές είναι τα μακριά μαλλιά με layers και μύτες και διακριτικές αφέλειες που σταματούν στο ύψος του σαγονιού. Κάντο όπως η Hailey Beiber!

τρίγωνο

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα στρογγυλό

Τα στρογγυλά προσωπάκια δείχνουν συνήθως πιο παιδικά. Χρειάζονται κουρέματα που να επιμηκύνουν το πρόσωπο, όπως κοντά μαλλιά με όγκο, χωρίστρα στο πλάι, ίσια μακριά και καρέ με μύτες. Καλύτερα να αποφεύγονται τα χτενίσματα με όγκο.

ορθογώνιο

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα ορθογώνιο

Ιδανικά κουρέματα που δημιουργούν την ψευδαίσθηση του πλάτους είναι οι έντονες μπούκλες, χωρίστρα στη μέση με layers ή έντονα κύματα. Καλύτερα να αποφεύγονται ίσια μακριά μαλλιά χωρίς όγκο.

Ιδανικά κουρέματα για πρόσωπα με σχήμα αχλάδι

Αν αγαπάς την Kelly Osbourne τότε σίγουρα θα έχεις προσέξει τα έντονα καρέ της με όγκο πάνω μέρος του κεφαλιού. Τα πρόσωπα σε σχήμα αχλάδι αγαπούν τις έντονες αφέλειες και τις αλογοουρές στο κέντρο του κεφαλιού με όγκο μπροστά.

Ποιο κούρεμα να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: 1


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: