Ποιο κόκκινο κραγιόν σου ταιριάζει

Ποιο κόκκινο κραγιόν σου ταιριάζει

Ναι είναι αλήθεια! Όλες μας έχουμε δοκιμάσει κάποιο κόκκινο κραγιόν που μας πήγαινε γάντι και κάποιο που δεν μας κολάκευε καθόλου. Πως γίνεται αυτό; Δεν είναι όλα τα κόκκινα κραγιόν το ίδιο χρώμα; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του κόκκινου και πολλά κόκκινα κραγιόν διαφέρουν μεταξύ τους. Πως θα βρούμε λοιπόν την απόχρωση που μας ταιριάζει περισσότερο;

Ποιο κόκκινο κραγιόν μου ταιριάζει;

Η απόχρωση του κόκκινου που σου ταιριάζει περισσότερο είναι εκείνη που δεν έρχεται σε αντίθεση με τον τόνο του δέρματός σου. Υπάρχουν πολλοί τόνοι δέρματος πέρα από τους εμφανείς. Δέρματα με τόνους του ροζ ή του κίτρινου, καστανά ή μελαχρινά, χλωμά ή ανοιχτά… Ουφ! Πόσο εύκολο είναι να βρούμε τον τόνο της επιδερμίδας μας;

Οι βασικές ομάδες υποτόνων του δέρματος (υποτόνος ονομάζεται η απόχρωση της επιδερμίδας στο δεύτερο επίπεδο και δεν αλλάζει ούτε όταν μαυρίζουμε) είναι τρεις: η θερμή, η ψυχρή και η φυσική. Για να ξεχωρίσουμε τον υποτόνο του δέρματός μας αρκεί να κοιτάξουμε τους καρπούς μας στην εσωτερική πλευρά. Αν οι φλέβες που φαίνονται έχουν μπλε απόχρωση τότε ο υποτόνος του δέρματός μας είναι ψυχρός (ροζ). Αν έχουν μια πρασινωπή απόχρωση τότε ο υποτόνος μας είναι θερμός (κίτρινος ή πορτοκαλί), ενώ αν δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την απόχρωση των φλεβών τότε μάλλον έχουμε φυσικό υπότόνο δέρματος.

Ποιο κόκκινο κραγιόν σου ταιριάζει

Οι ιδανικοί συνδυασμοί υποτόνων και κόκκινου χρώματος είναι:

  • Ψυχρός υποτόνος – κραγιόν με μπλε ή μωβ αποχρώσεις του κόκκινου, π.χ. κερασί ή μαντζέντα
  • Θερμός υποτόνος – κραγιόν με κίτρινες ή πορτοκαλί αποχρώσεις του κόκκινου, π.χ. κοραλλί, καφεκόκκινο ή μπορντώ
  • Φυσικός υποτόνος – κραγιόν σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου

Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι τα κόκκινα κραγιόν που έχουν μια μπλε βάση δείχνουν πιο φρέσκα και βοηθούν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά. Το μπλε έρχεται σε αντίθεση με το κίτρινο και έτσι εξουδετερώνει τους φυσικούς τόνους των δοντιών.  Αντίθετα, τα κόκκινα κραγιόν σε κίτρινες αποχρώσεις τονίζουν περισσότερο τη φυσική απόχρωση των δοντιών, με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται πιο κίτρινα!

Τα παραπάνω δεν ισχύουν φυσικά μόνο για τα κόκκινα κραγιόν. Τα κόκκινα βερνίκια νυχιών είναι ακόμη ένας τομέας που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε. Αν το βερνίκι νυχιών έχει μπλε τόνους τότε σίγουρα θα κολακέψει περισσότερο τα χέρια με ψυχρούς υποτόνους και το αντίθετο.

Τα κραγιόν που παρουσιάζονται είναι τα Satin Lipsticks της εταιρίας Loreal – η παρουσίαση είναι ενδεικτική

Colour Riche Satin Lipstick – L’Oréal Paris (lorealparisusa.com)

Κραγιόν για πιο λευκά δόντια – Everywoman.gr

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr, Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: