Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου – Σκίτσα

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις

Τα γυαλιά ηλίου είναι σίγουρα ένα αναπόσπαστο αξεσουάρ της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας αλλά και της βαλίτσας των διακοπών. Εκτός από την ποιότητα και την προστασία που μας προσφέρουν, συνήθως επιλέγουμε γυαλιά ηλίου που να μας ταιριάζουν και να κολακεύουν τα χαρακτηριστικά μας. Ας δούμε λοιπόν ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μας – σύμφωνα με τα παρακάτω σκίτσα.

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις ρομβος

Σχήμα προσώπου ΡΟΜΒΟΣ

Σε αυτό το σχήμα προσώπου ταιριάζουν γυαλιά ηλίου σε μεσαίο μέγεθος, στρογγυλά ή με στρογγυλεμένες άκρες, για να «μαλακώνουν» τις έντονες γωνίες που δημιουργούνται στο μέσο του προσώπου.

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις ορθογωνιο

Σχήμα προσώπου ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ

Μεγάλα γυαλιά ηλίου με τετραγωνισμένο σκελετό και στρογγυλεμένες γωνίες είναι ιδανικά γι’ αυτό το σχήμα προσώπου. Ο σκελετός πρέπει να είναι λεπτοκαμωμένος, χωρίς χοντρούς βραχίονες ή έντονα χρώματα.

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις τετραγωνο

Σχήμα προσώπου ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, τα μεγάλα γυαλιά ηλίου κολακεύουν ιδιαίτερα τα πρόσωπα με τετράγωνο σχήμα. Καλύτερα να επιλέξουμε έναν σκελετό με μαλακές γραμμές, χωρίς γωνίες στο κάτω μέρος.

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις οβαλ

Σχήμα προσώπου ΟΒΑΛ

Τα γυαλιά ηλίου σε μικρό μέγεθος και με στρογγυλό σκελετό είναι ιδανικά για τα οβάλ πρόσωπα, αφού εναρμονίζονται με τις φυσικές γραμμές του προσώπου.

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις καρδια

Σχήμα προσώπου ΚΑΡΔΙΑ

Τα πρόσωπα με μεγάλο μέτωπο και μυτερό πιγούνι χρειάζονται ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου σε αυστηρή γραμμή, με φαρδύ σκελετό και έντονες γωνίες.

Ποια γυαλιά ηλίου να επιλέξεις στρογγυλο

Σχήμα προσώπου ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

Στα πρόσωπα με στρογγυλό σχήμα ταιριάζουν τα κλασσικά γυαλιά μεσαίου μεγέθους, με διακριτικές γωνίες και στρογγυλεμένη βάση. Οι έντονοι σκελετοί αποτελούν must.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay

Για περισσότερα θέματα μόδας, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: