Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι για ένα πραγματικά πεντανόστιμο συνοδευτικό πιάτο, με ξεχωριστή γεύση που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα. Το Καλαμπόκι με Κρέμα ή αλλιώς «Κρεμώδες Καλαμπόκι» μας έρχεται από την Αμερική, έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή Ινδιάνικη κουζίνα. Η κλασσική του μορφή μοιάζει περισσότερο με σούπα, αλλά σήμερα σερβίρεται κυρίως ως συνοδευτικό πιάτο ή σαλάτα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Καλαμπόκι με κρέμα
(6 μερίδες, περίπου 250 θερμίδες η μερίδα)
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 450-500 γραμμάρια καταψυγμένο καλαμπόκι (αποψυγμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
- ¾ της κούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ της κούπας γάλα
- 1 κούπα τριμμένο τσένταρ
Μέθοδος
Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι (αποψυγμένο), την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αλεύρι με το γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το καλαμπόκι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι το καλαμπόκι να είναι έτοιμο και η σάλτσα να έχει δέσει, περίπου 5 με 7 λεπτά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ.
Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε ζεστό.
Πρόταση
Συνοδεύει υπέροχα οποιοδήποτε πιάτο με κρέας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.