Πεντανόστιμη σούπα με λουκάνικο

Πεντανόστιμη σούπα με λουκάνικο

Προσωπικά λατρεύω τις σούπες. Γι’ αυτό και όποτε βρεθεί μια καινούρια συνταγή για σούπα στο δρόμο μου, δε χάνω ποτέ την ευκαιρία να τη δοκιμάσω. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για μια διαφορετική σούπα, μια σούπα με λουκάνικο. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο που θα κάνει την κουζίνα σας να μοσχοβολήσει και το στομάχι σας να διαμαρτυρηθεί που δεν είναι ακόμα η ώρα του φαγητού. Δοκιμάστε τη και μ’ ευχαριστείτε αργότερα!

Σούπα με λουκάνικο

6 μερίδες, 300 θερμίδες η μερίδα

Πεντανόστιμη σούπα με λουκάνικο

Υλικά

  • 400 γραμμάρια καπνιστό λουκάνικο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 4 – 5 κλωνάρια σέλερι
  • 2 καρότα
  • ¼ της κούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κύβους ή υγρό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμμάρια (4-5 κούπες) λαχανίδα ή σπανάκι
Πεντανόστιμη σούπα με λουκάνικο

Μέθοδος

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες περίπου 1 εκατοστό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι (όχι να κάψει) και τηγανίζουμε ελαφρά το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 5 με 7 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το λουκάνικο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, το σέλερι και το καρότο σε κυβάκια.

Σε μέτρια φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα που ετοιμάσαμε το λουκάνικο, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν για περίπου 7 με 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε το νερό και τους κύβους ή το ζωμό λαχανικών, το λουκάνικο και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να πάρει βράση.

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε τη λαχανίδα ή το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει 5-10 λεπτά ακόμα και βγάζουμε από τη φωτιά.

*Αν χρησιμοποιούμε σπανάκι τότε πέντε λεπτά είναι υπεραρκετά. Η λαχανίδα θέλει λίγο περισσότερο.

Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή.

Πεντανόστιμη σούπα με λουκάνικο

Πρόταση

Αν σκοπεύουμε να ετοιμάσουμε τη σούπα νωρίτερα και να τη ζεστάνουμε πριν τη σερβίρουμε, είναι προτιμότερο να προσθέσουμε τότε τη λαχανίδα ή το σπανάκι. Θέλουμε τα φύλλα τους να είναι μαραμένα αλλά όχι να διαλυθούν μέσα στο ζωμό.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: