Παρουσίαση βιβλίου: Το ζευγάρι της διπλανής πόρτας

Παρουσίαση βιβλίου: Το ζευγάρι της διπλανής πόρτας

Όταν έπιασα το βιβλίο «Το ζευγάρι της διπλανής πόρτας» στα χέρια μου, δεν περίμενα ότι θα κατάφερνε να με παρασύρει στην ιστορία του τόσο γρήγορα και ότι θα με κρατούσε παγιδευμένη στον κόσμο του με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα του. Κι όμως, μετά την ανάγνωση λίγων μόνο σελίδων μεταφέρθηκα σε μια καινούρια πραγματικότητα και εκεί παρέμεινα μέχρι να το τελειώσω.  

Μια πολύ έξυπνη ιστορία, με γρήγορη πλοκή που με κράτησε σε αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος της. Χωρίς πολλούς εμπλεκόμενους χαρακτήρες, χωρίς πολλά ονόματα ή τοποθεσίες, χωρίς πολλές λεπτομέρειες ή περιγραφές πρόκειται για μια καλογραμμένη ιστορία, σωστά δομημένη και κατανοητή, που δε μου άφησε κάποια απορία ή αναπάντητα ερωτηματικά στο τέλος. Απλή υπόθεση αλλά όχι προβλέψιμη, με εκπλήξεις που όμως είναι πιστευτές και καθόλου αναμενόμενες. Γραμμένη με τις σωστές δόσεις σασπένς, τρόμου και αγωνίας.

Η ιστορία ξεκινά με ένα φιλικό δείπνο.

Η Αν και ο Μάρκο είναι καλεσμένοι στο σπίτι των γειτόνων τους, σε ένα δείπνο μόνο για ενήλικες, συνεπώς η έξι μηνών κορούλα τους Κόρα, πρέπει να παραμείνει στο σπίτι. Είναι η ώρα που κοιμάται έτσι κι αλλιώς. Τα σπίτια είναι μόλις μερικά βήματα μακριά το ένα από το άλλο, το μόνιτορ ενδοεπικοινωνίας λειτουργεί άψογα και οι πολύ συχνές επισκέψεις στο σπίτι που κοιμάται το μωρό επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Μέχρι τη στιγμή που η Κόρα εξαφανίζεται.

Πρώτοι ύποπτοι για την απαγωγή της οι γονείς.

Αλλά φυσικά τα πράγματα δε μπορεί να είναι έτσι απλά…

Σταματάω εδώ τη διήγηση για να σας αφήσω να απολαύσετε το βιβλίο που είναι γεμάτο ανατροπές, ψέματα και κρυμμένα μυστικά που θα σας σοκάρουν.

Ένα πράγμα θέλω μόνο να προσθέσω: αφήστε αρκετές ώρες ελεύθερες πριν αρχίσετε να το διαβάζετε. Δεν είναι από τα βιβλία που μπορούμε να αφήσουμε να μας περιμένουν αδιάβαστα στο κομοδίνο μας για πολύ!

Το «Ζευγάρι της διπλανής πόρτας» της Λαπένα Σάρι (Lapena Shari) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, έχει γίνει παγκόσμιο best seller και έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 25 χώρες.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: