Παρουσίαση βιβλίου – Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο

Παρουσίαση βιβλίου - Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο

Ο κύριος Περντί έχει την πιο παράξενη και συνάμα την πιο μαγευτική δουλειά του κόσμου: του ανήκει ένα πλωτό βιβλιοπωλείο αγκυροβολημένο στις όχθες του Σηκουάνα, στην καρδιά του Παρισιού. Δεν είναι αυτό όμως που κάνει τη δουλειά του ξεχωριστή. Ο κύριος Περντί έχει το χάρισμα να προτείνει στους πελάτες του το βιβλίο που χρειάζονται για να γιατρέψουν τις καρδιές τους. Η μόνη καρδιά που δε  μπορεί να γιατρέψει είναι η δική του, που έσπασε πριν πολλά χρόνια όταν τον άφησε η αγαπημένη του με μοναδική εξήγηση ένα γράμμα. Ένα γράμμα το οποίο ο κύριος Περντί δεν έχει διαβάσει ακόμα.

Ώσπου μια μέρα αποφασίζει ν’ αλλάξει τη μονότονη ζωή του, σηκώνει την άγκυρα του βιβλιοπωλείου του και ξεκινάει ένα ταξίδι στη νότια Γαλλία γυρεύοντας να δώσει ένα αληθινό τέλος στην ερωτική του ιστορία. Κι αν είναι τυχερός μια αρχή στο υπόλοιπο της ζωής του

***

Όποιος αγαπάει τα βιβλία και τα ταξίδια της καρδιάς δεν υπάρχει περίπτωση να μη λατρέψει το «Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο». Είναι ένα μαγευτικό παραμύθι, μια ιστορία αλλιώτικη από τις άλλες, μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσουμε έστω και για λίγο.

Το Παριζιάνικο τοπίο στο οποίο εξελίσσεται είναι απλά υπέροχο, η ατμόσφαιρα παραμυθένια κι όσο για το βιβλιοπωλείο; Ονειρικό! Το πόσο ήθελα να το επισκεφθώ, όσο διάβαζα το βιβλίο, δε λέγεται. Να χαθώ στις σελίδες των βιβλίων του, ν’ ακούσω τις συμβουλές του κύριου Περντί, να γνωρίσω τους καινούριους του φίλους…

Η γραφή είναι στρωτή, όχι πολύ γρήγορη όχι όμως υπερβολικά περιγραφική, το βιβλίο κατάφερε να με μεταφέρει στην καρδιά της ιστορίας χωρίς όμως να με κάνει να βαρεθώ. Απλώς έκατσα αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου και το απόλαυσα με την ησυχία μου.

Οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι, κάποιοι από αυτούς κουρασμένοι, κάποιοι παρεξηγημένοι, κάποιοι γεμάτοι ζωντάνια και κάποιοι φωνακλάδες. Όλοι όμως με κέρδισαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Πρόκειται για μια πραγματικά ευαίσθητη ιστορία, έναν ύμνο προς την αγάπη. Την αγάπη για το άλλο μας μισό, για τους φίλους, τα βιβλία, τη ζωή. Όσο το διαβάζετε, το «Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο» θα σας ταξιδέψει και θα σας κάνει ευτυχισμένες. Σας το υπόσχομαι.

«Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο» της Nina George, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: