Παρουσίαση βιβλίου: Οι Μινιατούρες Και Ο Ξύλινος Κόσμος Τους

Οι Μινιατούρες Και Ο Ξύλινος Κόσμος Τους

Δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Διάνοια, το πρώτο παιδικό παραμύθι της Θεοδώρας Παπαζιάκα, με τίτλο Οι Μινιατούρες Και Ο Ξύλινος Κόσμος Τους. Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο περιεχόμενο που απευθύνεται σε μικρούς, αλλά και σε μεγάλους αναγνώστες, μας μιλά για το ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας, αλλά και για το ότι δεν υπάρχει όνειρο στη ζωή που δε μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Ο Μάριος, είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Από τότε που γεννήθηκε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο είναι ένα παιδί που έμαθε να ζει μέσα στην αγάπη και αυτό τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Τόσο οι γονείς του, όσο και οι φίλοι του είναι η πηγή της δύναμης του. Κάποια στιγμή, μεγάλη συζήτηση γίνεται με κάτι ξύλινες μινιατούρες που δείχνει στην τηλεόραση. Όλα τα παιδιά λαχταρούν να τις αποκτήσουν. Ο Μάριος παρακαλά την μητέρα του να του τις αγοράσει. Όταν λοιπόν ο πατέρας του, που είναι ναυτικός, γυρνά από ένα μακρινό του ταξίδι, χαρίζει στον γιο του το δώρο που τόσο επιθυμούσε. Τότε τα πάντα για τον Μάριο αλλάζουν! Οι μινιατούρες αυτές, όχι μόνο γίνονται το αγαπημένο του παιχνίδι, αλλά χάρη σε αυτές, κάθε φορά που κοιμάται, ονειρεύεται την ζωή του όπως πραγματικά ο ίδιος την ορίζει. Και τα όνειρα, απ’ το να γίνουν πραγματικότητα δεν απέχουν πολύ…

“Τι όμορφους κόσμους φτιάχνουν τα όνειρα μας…”

Οι Μινιατούρες Και Ο Ξύλινος Κόσμος Τους

Με λεπτότητα και δεξιοτεχνία, η συγγραφέας χειρίζεται ένα τόσο λεπτό θέμα, γεμίζοντας το μάλιστα με ελπίδα και αισιοδοξία. Εικόνες που σπάνε αναχρονιστικά στερεότυπα γύρω από το θέμα οποιασδήποτε μορφής αναπηρίας και η αγάπη που έχουν τα παιδιά για ζωή, ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που η Θεοδώρα Παπαζιάκα θέλει να περάσει μέσα από το παιδικό αυτό βιβλίο της. Η αναπηρία δεν είναι ελάττωμα, αλλά δύναμη για να φτάσει ο κόσμος πιο ψηλά!

Οι Μινιατούρες Και Ο Ξύλινος Κόσμος Τους είναι ένα βιβλίο που κερδίζει τον αναγνώστη, όχι μόνο με το συγγραφικό του κομμάτι, αλλά και με αυτό της εικονογράφησης. Πρωτότυπες ζωγραφιές από ξυλομπογιά του Δαμιανού Λιανού, δίνουν αυτομάτως ένα κλασικό στυλ στο παραμύθι, θυμίζοντας βιβλία βγαλμένα από μια άλλη εποχή.

Το βιβλίο της Θεοδώρας Παπαζιάκα, Οι Μινιατούρες Και Ο Ξύλινος Κόσμος Τους, θα βρείτε στα καταστήματα της Πρωτοπορίας, της Πολιτείας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Διάνοια.

Κείμενο: EveryWomanGr
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: