Παρουσίαση βιβλίου: Νυχτερινή Αφροδίτη

Παρουσίαση βιβλίου: Νυχτερινή Αφροδίτη

Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να διαβάζω τη «Νυχτερινή Αφροδίτη» κατάλαβα ότι θα μου άρεσε. Έχει όλα τα στοιχεία που αγαπώ σ’ ένα βιβλίο: μυστήριο, ιστορία, τέχνη, περιπέτεια, αναδρομές στο παρελθόν. Ναι, η «Νυχτερινή Αφροδίτη» συνδυάζει όλα τα παραπάνω χωρίς όμως να γίνεται ένα βαρύ ανάγνωσμα, ξέρετε, από αυτά που αρχίζουμε και μετά στοιχειώνουν το κομοδίνο μας για μήνες μια και δε μπορούμε να τα τελειώσουμε.

Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου εξελίσσεται στις μαγευτικές Σπέτσες, μας φανερώνει μυστικά του τόπου και της ιστορίας του και μας γνωρίζει κτίρια και παραδόσεις που πολύ πιθανό να μας είναι άγνωστα μέχρι να διαβάσουμε το βιβλίο. Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του διαδραματίζεται στην κοσμική Αθήνα της δεκαετίας του 70, σκεφτείτε λαμπερούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, γνωστά στέκια και τραγουδιστές – μια παλιά ελληνική ταινία μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου.

Οι χαρακτήρες είναι ξεκάθαροι και κατανοητοί. Από νωρίς ξεχώρισα ποιους από αυτούς θα αγαπούσα, ποιους απλώς θα συμπαθούσα και ποιους θα χαστούκιζα ευχαρίστως αν τους γνώριζα στην πραγματική ζωή.

Όλο το βιβλίο είναι γραμμένο με όμορφη γλώσσα, γεμάτο χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές που θα μου μείνουν αξέχαστες για πολύ καιρό. Το μοναδικό στοιχείο που θα άλλαζα αν μπορούσα, είναι τα κεφάλαια – μερικά ήταν πολύ μεγάλα για τις δικές μου προτιμήσεις. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την ανάγνωση, που εξακολούθησε να είναι άκρως απολαυστική μέχρι τέλους.

Μιχαήλ Μπόκαρης, ένας αινιγματικός ζωγράφος.

Νυχτερινή Αφροδίτη, ένας από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής του 20ου αιώνα.

Ένα μοναδικό αρχοντικό στις Σπέτσες, γεμάτο ιστορία.

Πέντε γυναίκες που τελικά ίσως και να μη βρέθηκαν τυχαία στο αρχοντικό.

Μια αριστοτεχνική κλοπή.

Ένα μυστήριο!

Μια οικογένεια που προσπαθεί να νικήσει το παρελθόν και να βρει το δρόμο της προς την ευτυχία.

Ένα βιβλίο γεμάτο έρωτα και μυστήριο, με κρυμμένα μυστικά που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Η «Νυχτερινή Αφροδίτη» της Δήμητρας Ιωάννου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός .

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: