Παρουσίαση βιβλίου: Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη

Παρουσίαση βιβλίου: Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη

Κάπου κρυμμένη μέσα στο σύμπαν, υπάρχει μια βιβλιοθήκη διαφορετική από τις άλλες. Καθένα από τα άπειρα βιβλία της περιγράφει και μια διαφορετική πραγματικότητα. Και κάθε μία από αυτές τις άπειρες, διαφορετικές πραγματικότητες βασίζεται στις διαφορετικές επιλογές που κάνουμε όλοι μας κάθε μέρα. Ακόμα και η πιο μικρή απόφαση μπορεί ν’ αλλάξει την πορεία της ζωής μας για πάντα… Πόσες αποφάσεις παίρνουμε κάθε μέρα; Πόσες άπειρες πραγματικότητες θα μπορούσαμε να ζήσουμε; Αν είχαμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε τα βιβλία των διαφορετικών ζωών που θα μπορούσαμε να είχαμε, άραγε θα κάναμε και πάλι τις ίδιες επιλογές;

Η Νόρα έχει αυτή τη δυνατότητα. Βρίσκεται στη βιβλιοθήκη περιτριγυρισμένη από τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να έχει ζήσει και μάλιστα μπορεί να ανταλλάξει τη βαρετή της ζωή με μια από τις άλλες ζωές, μια από τις ζωές που κάποιο από τα όνειρά της έγινε πραγματικότητα. Όπως εκείνη που έγινε διάσημη αστέρας της ροκ. Ή την άλλη που στέφθηκε χρυσή ολυμπιονίκης κολύμβησης. Σ’ αυτό της το ταξίδι, η Νόρα θα συνειδητοποιήσει τι πραγματικά αξίζει στη ζωή και θα φροντίσει να το αποκτήσει.

***

Αν μου ζητούσατε να περιγράψω το «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» με μια μόνο λέξη, η λέξη που θα διάλεγα θα ήταν «μαγικό». Αυτό το βιβλίο ήταν για μένα αποκάλυψη! Μέσα από μια φαινομενικά απλή ιστορία μπήκα σε πολλές σκέψεις και συνειδητοποίησα μερικά πολύ σημαντικά πράγματα. Και όλα αυτά μέσα από ένα απολαυστικό βιβλίο που με έκανε να… έχω τα κέφια μου κάθε φορά που το έπιανα στα χέρια μου.

Η γλώσσα της αφήγησης είναι απλή και κατανοητή, οι περιγραφές έντονες και ενδιαφέρουσες, τα κεφάλαια μικρά και γρήγορα – ολόκληρο το βιβλίο διαβάζεται εύκολα και με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες είναι καθημερινοί άνθρωποι που συναντάμε κάθε μέρα στη ζωή μας, με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, με τις τύψεις και τα όνειρα των απλών ανθρώπων, όπως εμείς.

Το «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» ήταν για μένα μια γιορτή, μια καθημερινή γιορτή όπως όλες οι απλές γιορτές που σημαίνουν κάτι τελικά. Γεμάτο κέφι, με διασκέδασε με κάθε του σελίδα. Ένα έξυπνο και μαγευτικό παραμύθι γεμάτο γοητεία που κρύβει μεγάλες αλήθειες πίσω από απλές, καθημερινές λέξεις.

Το «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» του Ματ Χέιγκ κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: