Παρουσίαση βιβλίου: Η τελευταία πτήση

Η τελευταία πτήση

Η Κλερ είναι παντρεμένη με έναν ανερχόμενο πολιτικό που φροντίζει να κάνει καθημερινά τη ζωή της ένα μαρτύριο. Απομακρυσμένη από τους πάντες, προσπαθεί να τον ευχαριστεί ώστε να αποφεύγει τις συχνές και άδικες εκρήξεις του. Όμως δε σκοπεύει να ζήσει αυτή τη ζωή για πάντα. Σχεδιάζει προσεκτικά την εξαφάνισή της. Μέχρι την ημέρα που τα σχέδιά της ανατρέπονται και η μοναδική ευκαιρία της για μια καινούρια ζωή χάνεται για πάντα.

Και τότε σ’ ένα αεροδρόμιο, εντελώς τυχαία συναντά την Εύα, μια γυναίκα που θέλει κι εκείνη να εξαφανιστεί για τους δικούς της λόγους. Η απόφασή τους να ανταλλάξουν εισιτήρια δεν είναι δύσκολη και το μέλλον επιτέλους φαίνεται να είναι ελπιδοφόρο και για τις δυο τους όταν η Κλερ επιβιβάζεται στην πτήση για Όκλαντ και η Εύα σ’ αυτή για Πουέρτο Ρϊκο.

Μέχρι τη στιγμή της συντριβής του ενός αεροπλάνου, αυτού που ταξίδευε για Πουέρτο Ρίκο. Και τότε η Κλερ έχει τη δυνατότητα να πάρει πραγματικά τη θέση της Εύας, είναι όμως διατεθειμένη να παλέψει μ’ αυτά που έκαναν την Εύα να θέλει να εξαφανιστεί;

Δύο γυναίκες. Δύο πτήσεις. Δύο διαφορετικοί προορισμοί. Μια στιγμή.

Και όλα ανατρέπονται…

***

Για να είμαι ειλικρινής, όταν ξεκίνησα να διαβάζω την «Τελευταία Πτήση» ήμουν προετοιμασμένη για ένα βιβλίο θρίλερ, γεμάτο αγωνία και σασπένς. Και πραγματικά με κράτησε σε αγωνία όσο το διάβαζα, για διαφορετικούς λόγους όμως. Δεν είναι από τα βιβλία που τα γεγονότα τρέχουν κι εμείς διαβάζουμε ασταμάτητα προσπαθώντας να τα ακολουθήσουμε. Η «Τελευταία Πτήση» είναι από τα βιβλία που διαβάζουμε ασταμάτητα γιατί δε μπορούμε να αποχωριστούμε τους ήρωές του, που μας ξαφνιάζουν και μας συγκινούν και που θέλουμε να δούμε πως θα καταλήξουν οι ιστορίες τους.

Πολύ καλογραμμένη, με μικρά επί το πλείστο κεφάλαια, η ιστορία κυλά γρήγορα χωρίς να χάνεται σε περιγραφές και άσκοπους διαλόγους, μου κράτησε το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όμως αυτό που μ’ εντυπωσίασε περισσότερο, είναι οι χαρακτήρες. Η Κλερ και η Εύα είναι δύο δυνατές και ταυτόχρονα ευάλωτες γυναίκες, απόλυτα ρεαλιστικές, αν και τελείως διαφορετικές. Αυτή τους η διαφορετικότητα είναι και ο λόγος που τις αγάπησα σχεδόν αμέσως, θαύμασα τον τρόπο σκέψης τους όταν και οι δύο βρέθηκαν στη χειρότερη καμπή της ζωής τους, μόνες, παγιδευμένες και κυρίως απεγνωσμένες. Η συγγραφέας με εξέπληξε με την προσέγγιση και την εξέλιξη αυτών των δύο γυναικών οφείλω να ομολογήσω, ευχάριστα φυσικά.

Όσο για το τέλος; Από τα πιο ανατρεπτικά και απρόβλεπτα που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό. Δε γράφω κάτι περισσότερο, διαβάστε αυτό το βιβλίο, αξίζει το χρόνο σας.

Η Τελευταία Πτήση της Julie Clark κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: