Παρουσίαση Βιβλίου: Η Σιωπηλή Ασθενής

Παρουσίαση Βιβλίου: Η Σιωπηλή Ασθενής

Η μεγάλη αγάπη μου για τα βιβλία σε συνδυασμό με την έμφυτη ανυπομονησία μου, με έχουν οδηγήσει στο να μου επιβάλλω ένα χρυσό κανόνα όσον αφορά στο διάβασμα: δε διαβάζω ποτέ περισσότερα από δύο ή τρία κεφάλαια κάθε φορά που πιάνω το βιβλίο μου και δεν το ανοίγω ποτέ πριν πέσω για ύπνο.  Προφανώς κάτι ξέρουν αυτοί που λένε ότι οι κανόνες υπάρχουν για να τους σπάμε. «Η Σιωπηλή Ασθενής» είναι το βιβλίο που με έκανε να μείνω ξάγρυπνη σχεδόν ολόκληρο το βράδυ μέχρι να το τελειώσω.

Το κατάλαβα από τις πρώτες σελίδες ότι αυτό το βιβλίο θα με έκανε να αθετήσω την υπόσχεσή μου, μου ήταν αδύνατο να σταματήσω να το διαβάζω. Δεν είναι μόνο η ιστορία του που είναι άκρως ενδιαφέρουσα και με απορρόφησε σχεδόν αμέσως. Είναι και ο τρόπος που είναι γραμμένο, με στρωτή και περιεκτική γλώσσα χωρίς ατέλειωτες περιγραφές ή ανούσιους διαλόγους που συνήθως με κουράζουν. Κάθε κεφάλαιο είναι μόλις λίγες σελίδες, όμως οι εξελίξεις και οι ανατροπές είναι συνεχείς και τόσο  απρόβλεπτες που με έκαναν να θέλω να διαβάσω και το επόμενο… και μετά το επόμενο, και αυτό συνεχίστηκε μέχρι να φτάσω στην τελευταία σελίδα.

Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που ζει το όνειρο: διάσημη ζωγράφος, παντρεμένη κι ερωτευμένη μ’ έναν επιτυχημένο φωτογράφο μόδας, ζει ευτυχισμένη σ’ ένα υπέροχο σπίτι στο Λονδίνο. Μέχρι το βράδυ που ο σύζυγός της επιστρέφει από μια φωτογράφιση κι εκείνη τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι.

Και μετά σιωπή. Η Αλίσια δε μιλάει ποτέ ξανά, δε λέει ούτε μία λέξη για το συμβάν, δε δίνει καμία εξήγηση.

Ένας ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής, ο Θίο Φέιμπερ, αναλαμβάνει τη σιωπηλή ασθενή ελπίζοντας να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Μπορεί όμως να κάνει την Αλίσια να μιλήσει;

Κι αν μιλήσει, είναι σε θέση ν’ ακούσει αυτά που έχει να του πει;

Δε σας γράφω τίποτα περισσότερο από φόβο μη μαρτυρήσω κάτι και σας το χαλάσω. Ετοιμαστείτε όμως για μια ιστορία διαφορετική απ’ ότι έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα.

«Η Σιωπηλή Ασθενής» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Alex Michaelides.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: