Παρουσίαση βιβλίου: Η μυστική σύζυγος

Παρουσίαση βιβλίου: Η μυστική σύζυγος

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο διαβάζοντας το βιβλίο «Η μυστική σύζυγος» ήταν ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο ήταν γραμμένο. Σπάνια έχω ενθουσιαστεί τόσο με μια αφήγηση που έχει τόσα πολλά ιστορικά στοιχεία συνυφασμένα μέσα στην πλοκή της χωρίς να είναι βαρετή ή να χαρακτηρίζεται ως καθαρά ιστορική. Κι όμως, «Η μυστική σύζυγος» κατάφερε αυτό ακριβώς: κάθε φορά που έπιανα το βιβλίο στα χέρια μου βρισκόμουν στη Ρωσία των Ρομανόφ, σε μια πραγματικότητα τόσο μακρινή κι όμως τόσο αληθινή.

Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται μέσα σε μια μέρα. Κι αυτός ήταν άλλος ένας από τους λόγους που το αγάπησα τόσο πολύ. Δεν το τελείωσα γρήγορα, αλλά ανυπομονούσα κάθε μέρα να ξεκλέψω λίγη ώρα και να διαβάσω τη συνέχεια. Απόλαυσα τη συντροφιά του. Όμορφα γραμμένο, με καταπληκτικές λεπτομέρειες που στέκουν ιστορικά, είναι μια ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πραγματικότητα.

1914

Η αρχή ενός μεγάλου έρωτα μεταξύ της μεγάλης δούκισσας Τατιάνα και του αξιωματικού Ντμίτρι. Τους ενώνει μια τεράστια αγάπη. Τους χωρίζει ένας πόλεμος.

2016

Η Κίττυ Φίσερ, μια δημοσιογράφος από το Λονδίνο, επισκέπτεται ένα εξοχικό σπίτι στην Αμερική που κληρονόμησε πρόσφατα. Κι εκεί ανακαλύπτει πως η ιστορία των Τσάρων, της οικογένειας των Ρομανόφ και του Ρασπούτιν την αφορά για προσωπικούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ιστορία της Ρωσίας.

Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο. Πραγματικά με συγκλόνισε κάθε πλευρά της τραγικής ιστορίας που διηγείται. Από τον απόλυτο, επικό έρωτα που με συγκίνησε, μέχρι την έξυπνη τοποθέτησή του ανάμεσα σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που με εξέπληξε. Πραγματεύεται ένα κομμάτι της ιστορίας άκρως ενδιαφέρον με έναν τρόπο μοναδικό, περιγράφοντας μεγάλα γεγονότα μέσα από τα βιώματα και τα συναισθήματα των ηρώων του.

Προετοιμαστείτε για μια μαγική βουτιά στην ιστορία της Ρωσίας.

«Η Μυστική Σύζυγος» της Τζίλ Πολ (Gill Paul) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: