Παρουσίαση Βιβλίου: Η γυναίκα στο παράθυρο

Παρουσίαση Βιβλίου: Η γυναίκα στο παράθυρο

Το βιβλίο «Η γυναίκα στο παράθυρο» είναι ένα κλασσικό θρίλερ που με γέμισε αγωνία (να πω και λίγο φόβο;) όση ώρα το διάβαζα… ακόμα και όταν δε το διάβαζα. Είναι από τα βιβλία που σε ακολουθούν μέσα στην ημέρα και σε κάνουν να ανυπομονείς να συνεχίσεις την ανάγνωση με την πρώτη ευκαιρία.

Όμορφα γραμμένο, ευκολοδιάβαστο, με γρήγορη, συναρπαστική πλοκή και πολύ μυστήριο, δεν μου άφησε καμία απορία όταν το τελείωσα. Δεν υπήρχαν κενά στην πλοκή ή βαρετά σημεία, είναι ένα έξυπνο βιβλίο που ώρα να έχεις να το διαβάσεις μέχρι τέλους σε μια μέρα.

Οι χαρακτήρες είναι απόλυτα πιστευτοί, κινούνται πάντοτε στο χώρο του πραγματικού με φυσιολογικές αντιδράσεις και ρεαλιστικούς διαλόγους. Κάθε κεφάλαιο με άφηνε σε αγωνία και με παρακινούσε να διαβάσω παρακάτω ενώ το τέλος ήταν εντελώς απρόβλεπτο.

Κάθε καινούρια μέρα της Άννα Φοξ  είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη. Ο ακατανίκητος φόβος της να βγει έξω από το σπίτι την περιορίζει μέσα στους τέσσερις τοίχους με πολύ λίγες επιλογές διασκέδασης. Όταν στο απέναντι σπίτι μετακομίζει μια καινούρια οικογένεια, η Άννα περνάει πολλές ώρες στο παράθυρό της παρακολουθώντας τους. Κάθε αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη στην κατάσταση που ζει.

Μέχρι τη στιγμή που βλέπει κάτι που σίγουρα δε θα έπρεπε να έχει δει. Και τότε η πραγματικότητά της αρχίζει να διαλύεται.

Είναι απλώς παρανοϊκή ή βρίσκεται πραγματικά σε κίνδυνο;

Η ζωντανή και σε διάφορα σημεία αρκετά σκοτεινή διήγηση με έκανε να «ζήσω» την ιστορία. Κάποιες φορές έπιανα τον εαυτό μου να νομίζει ότι βλέπει ταινία, τόσο έντονες ήταν οι εικόνες που ζωγραφίζονταν στο μυαλό μου όσο το διάβαζα.

Εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολα ο συγγραφέας κατάφερε να με βάλει στην ψυχολογία μιας γυναίκας που πάσχει από κατάθλιψη και οι φοβίες της την οδηγούν σε επιλογές που ενώ δε θα έκανα ποτέ, κατανοούσα απόλυτα και έβρισκα απόλυτα λογικές.

Σίγουρα ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε.

«Η γυναίκα στο παράθυρο» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Έι Τζέι Φιν (A. J. Finn) και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ενώ έχει γυριστεί και σε ταινία από τη Fox (προβάλεται στο Netflix).

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: