Παρουσίαση Βιβλίου: Οι Συγκάτοικοι

Παρουσίαση Βιβλίου: Οι Συγκάτοικοι

Η Τίφφυ  και ο Λίον ζουν στο ίδιο διαμέρισμα. Χρησιμοποιούν τον ίδιο καναπέ, το ίδιο ψυγείο, το ίδιο μπάνιο, κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Μόνο που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Γιατί ο Λίον δουλεύει το βράδυ, ενώ η Τίφφυ την ημέρα. Τα Σαββατοκύριακα το διαμέρισμα ανήκει στην Τίφφυ, μια και ο Λίον τα περνάει με την κοπέλα του.

Τα πρώτα σημειώματα μεταξύ τους κάνουν την εμφάνισή τους για πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με μαξιλαράκια στον καναπέ, απλωμένα ρούχα και αποφάγια. Όμως σύντομα τα σημειώματα γίνονται όλο και περισσότερα και η συγκατοίκηση εξελίσσεται σε μια σπάνια φιλία, αν και εξακολουθούν να μην έχουν δει ποτέ ο ένας τον άλλο. Κι όταν τα προβλήματα της ζωής αρχίζουν να γίνονται πιο σοβαρά, τότε η ύπαρξη κάποιου που σε καταλαβαίνει γίνεται πιο απαραίτητη, ακόμα κι αν δεν τον έχεις δει ποτέ, ακόμα κι αν έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι περισσότερα από όσα περίμενες γι’ αυτόν.

***

«Οι Συγκάτοικοι» είναι ένα βιβλίο που με εξέπληξε θετικά ενώ ομολογουμένως δεν το περίμενα. Διηγείται μια ιστορία που θα τη χαρακτήριζα φρέσκια, κεφάτη και πολύχρωμη, αν και υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά στοιχεία και θέματα που αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα.
Η διήγηση είναι ανάλαφρη, αστεία κάποιες φορές, ρομαντική κάποιες άλλες, πάντοτε όμως άκρως διασκεδαστική και απολαυστική, με έκανε να χαμογελάσω άπειρες φορές. Η γραφή εύκολη και κατανοητή με γέμιζε ζεστασιά και ευχαρίστηση χωρίς να πρέπει να αναλύσω ιδιαίτερα αυτό που διάβαζα.

Το πιο δυνατό στοιχείο του βιβλίου όμως είναι οι χαρακτήρες. Ερωτεύτηκα και την Τίφφυ και τον Λίον, είναι αναμφισβήτητα από τους πιο αξιαγάπητους ήρωες που έχω διαβάσει ποτέ σε βιβλίο. Καλοσυνάτοι, ευγενικοί, θέλουν πάντοτε να βοηθούν και να στηρίζουν όσους τους πλησιάζουν ακόμα κι όταν οι ίδιοι έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ζωής είτε μέσω οικογενειακών προβλημάτων είτε μέσω προβληματικών παλιών σχέσεων. Το παλεύουν όμως, πάντοτε χαριτωμένα, δείχνοντας εμπιστοσύνη και κατανόηση.

Πραγματικά ένα μοναδικό βιβλίο, διασκεδαστικό κι όμως με βάθος και κυρίως με μια νότα αισιοδοξίας πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

«Οι Συγκάτοικοι» έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: