Πανέμορφος πίνακας σημειώσεων

Πανέμορφος πίνακας σημειώσεων τελική

Μήπως σας συμβαίνει κι εσάς να προσπαθείτε πάντοτε να μην ξεχάσετε κάτι που έχετε να κάνετε; Πνίγεστε κι εσείς μέσα σε άπειρα σημειωματάκια, πόστ-ιτ και λίστες στην προσπάθειά σας να τα θυμηθείτε όλα; Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να είχατε μεγάλα, όμορφα σημειωματάρια σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού που θα έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για όλους; Ένα μεγάλο «πόστ-ιτ» που δε θα χάνονταν και θα το βλέπατε σίγουρα, έναν όμορφο πίνακα που θα σημειώνατε οτιδήποτε θέλατε να θυμηθείτε. Και μάλιστα έναν πίνακα σημειώσεων που θα έχετε φτιάξει μόνες σας γρήγορα, με απλά υλικά.
Τον τρόπο για να φτιάξουμε έναν τέτοιο πίνακα, θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Πανέμορφος πίνακας σημειώσεων υλικά1

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά και πολύ πιθανόν να τα έχουμε ήδη στο σπίτι. Μια παλιά κορνίζα, χαρτί με σχέδια, μολύβι, ψαλίδι και χάρακα (προεραιτικά). Και φυσικά ένα μαρκαδοράκι ειδικό για χρήση σε λευκό πίνακα.

Το μέγεθος της κορνίζας δεν έχει σημασία, καλό όμως είναι να διαλέξουμε την κορνίζα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αν για παράδειγμα, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα σημειώσεων για να γράφουμε τη λίστα του σούπερ μάρκετ, τότε καλύτερα να διαλέξουμε μια μεγαλύτερη κορνίζα. Αν πάλι θέλουμε απλώς ν’ αφήνουμε μηνύματα, τότε μια μικρότερη κορνίζα είναι μια χαρά.
Το χαρτί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι και πάλι δική μας επιλογή. Καλύτερα να προτιμήσουμε ένα χαρτί που να ταιριάζει στο ύφος της κορνίζας και στο χώρο που θέλουμε να τοποθετήσουμε τον πίνακά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο χαρτί περιτυλίγματος ή μια σελίδα από περιοδικό ή ακόμα και να εκτυπώσουμε ένα φόντο που να μας αρέσει. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε όμως ότι τα σχέδια πάνω στο χαρτί δεν είναι πάρα πολύ έντονα και δε θα μας εμποδίζουν να διαβάζουμε τι έχουμε γράψει.

Πανέμορφος πίνακας σημειώσεων υλικά2

Αφού έχουμε επιλέξει την κορνίζα και το χαρτί που θα χρησιμοποιήσουμε, αφαιρούμε το πίσω μέρος της κορνίζας και βγάζουμε το γυαλί. Βάζουμε το γυαλί πάνω στο χαρτί και με το μολύβι μας σημειώνουμε το περίγραμμά του. Εναλλακτικά, παίρνουμε τις διαστάσεις του γυαλιού και το σχεδιάζουμε στο χαρτί. Κόβουμε το χαρτί στο ίδιο σχήμα και μέγεθος με το γυαλί και το βάζουμε μέσα στην κορνίζα, έτσι ακριβώς όπως θα βάζαμε μια φωτογραφία.

Έτοιμος ο πίνακάς μας! Με το μαρκαδοράκι λευκού πίνακα, μπορούμε να γράφουμε στο γυαλί της κορνίζας ό,τι θέλουμε να θυμηθούμε. Από λίστες για ψώνια και πράγματα που έχουμε να κάνουμε μέσα στην ημέρα, μέχρι μικρά σημειώματα και μηνύματα για την οικογένειά μας.

Όταν θέλουμε να σβήσουμε αυτά που έχουμε γράψει απλώς χρησιμοποιούμε λίγο χαρτί κουζίνας.

Πανέμορφος πίνακας σημειώσεων

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: