Παγωτό καρύδα με θυμάρι

Παγωτό καρύδα με θυμάρι

Καλοκαιράκι και παγωτό, ίσως ο καλύτερος συνδυασμός! Τι θα λέγατε όμως για ένα διαφορετικό, σπιτικό παγωτό καρύδα με μια ελαφριά γεύση θυμαριού! Πάμε να το φτιάξουμε!

Παγωτό καρύδα με θυμάρι

Υλικά

  • 3 κονσέρβες πλήρες γάλα καρύδας, περιεκτικότητας τουλάχιστον 60% σε γάλα καρύδας
  • ⅔ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • νιφάδες καρύδας/κομματάκια μαύρης σοκολάτας για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Παγωτό καρύδα με θυμάρι

Μέθοδος

Ψύχουμε τα 2 κουτιά γάλα καρύδας στο ψυγείο ιδανικά από την προηγούμενη ημέρα.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο από το 1 κουτί γάλακτος καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή έως ότου το γάλα γίνει παχύ, μειωθεί στο μισό και αποκτήσει ένα πιο χρυσό χρώμα.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και αφήνουνε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς.

Ανοίγουμε τα 2 κουτιά κρύου γάλακτος καρύδας και ξεχωρίζουμε το γάλα καρύδας που πλέον έχει παγώσει και έχει γίνει σαν κρέμα από το νερό καρύδας. Η κρέμα καρύδας  θα έχει ανέβει στο πάνω μέρος της κονσέρβας οπότε αν γυρίσουμε την κονσέρβα ανάποδα, το νερό καρύδας θα ανέβει στην κορυφή και θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε την κρέμα από το νερό ευκολότερα. 

Παγωτό καρύδα με θυμάρι

Μεταφέρουμε προσεκτικά την κρέμα σε ένα μπολ ανάμειξης και με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα καρύδας σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να είναι γίνει πιο ελαφριά και αφράτη, δηλαδή για τουλάχιστον 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο μείγμα καρύδας που ετοιμάσαμε νωρίτερα και πλέον έχει παγώσει εντελώς και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταπεράκι  και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

Αφήνουνε το παγωτό μας για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε και απολαμβάνουμε σπιτικό παγωτό καρύδα με μια πολύ ελαφριά γεύση θυμαριού.

Μπορούμε να σερβίρουμε με κομματάκια μαύρης, πικρής σοκολάτας και νιφάδες καρύδας.

Καλή απόλαυση!

Παγωτό καρύδα με θυμάρι

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: