Όταν οι ηλεκτρικές συσκευές μιλάνε

Όταν οι ηλεκτρικές συσκευές μιλάνε

Σήμερα θα κάνω σε όλες μας δώρο από ένα σετ μαγικά ροζ αυτάκια που θα μας δώσουν έστω και για λίγο την ικανότητα να κρυφακούσουμε τι λένε οι συσκευές του σπιτιού μας όταν νομίζουν ότι δεν τις ακούμε. Ναι, καλά διαβάσατε! Οι οικιακές μας συσκευές μιλάνε και μάλιστα πολύ δυνατά και ξεκάθαρα. Μόνο που εμείς δεν τους δίνουμε και πολλή σημασία. Σήμερα όμως αυτό θα αλλάξει! Για φορέστε όλες σας τα μαγικά αυτάκια και για ν’ ακούσουμε επιτέλους τι έχουν να μας πουν…

Ψυγείο: μην ξεχνάτε το λαστιχάκι γύρω από τις πόρτες μου!

Φροντίζουμε πάντοτε να κρατάμε τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου και του καταψύκτη μας καθαρά, συνήθως όμως ξεχνάμε να καθαρίσουμε το λαστιχάκι γύρω από τις πόρτες του. Όταν η πόρτα του ψυγείου δεν κλείνει σωστά, ο μηχανισμός του δουλεύει περισσότερη ώρα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει καταναλώνοντας περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα και μικραίνοντας τη διάρκεια ζωής του μοτέρ.

Λύση: σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζουμε το λαστιχάκι γύρω από τις πόρτες του ψυγείου με σαπούνι και χλιαρό νερό.

everywomangr banner νοικοκυριό

Φούρνος κουζίνας: παρακαλώ σταματήστε να με ψεκάζετε με καθαριστικά!

Όλες μας θέλουμε έναν αστραφτερό φούρνο που να μοιάζει σαν καινούριος αλλά δυστυχώς τα καθαριστικά φούρνων δεν αποτελούν την ιδανική λύση. Ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο καινούριο μοντέλο φούρνου: η χρήση κάποιου τέτοιου καθαριστικού μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή του αναγκάζοντάς μας να πληρώσουμε μια μελλοντική βλάβη από την τσέπη μας.

Λύση: διαβάζουμε προσεκτικά τους όρους της εγγύησης και διατηρούμε το φούρνο μας καθαρό σαπουνίζοντάς τον με υγρό πιάτων και χλιαρό νεράκι κάθε φορά που λερώνεται. 

Πλυντήριο ρούχων: μη με παραγεμίζετε!

Εννοείται πως θέλουμε να τελειώνουμε με τα πλυντήρια που έχουμε να βάλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και μερικές φορές το να προσθέσουμε δυο-τρία ρουχαλάκια παραπάνω στον κάδο του πλυντηρίου μας δεν είναι καθόλου κακό (ανάλογα με τα ρούχα φυσικά). Σε γενικές γραμμές όμως ένας παραγεμισμένος κάδος είναι πιο βαρύς απ’ όσο μπορεί να διαχειριστεί το μοτέρ του πλυντηρίου μας. Επίσης, όσο πιο στριμωγμένα είναι τα ρούχα, τόσο πιο δύσκολα πλένονται και ξεβγάζονται αφού δεν έχουν αρκετό χώρο να κινηθούν.

Λύση: γεμίζουμε περίπου τα δύο-τρίτα του κάδου ώστε να είμαστε σίγουρες ότι τα ρούχα δε θα βαρύνουν πολύ κατά το ξέβγαλμα και θα πλυθούν σωστά.

Όταν οι ηλεκτρικές συσκευές μιλάνε

Πλυντήριο πιάτων: μη με κατηγορείτε για τα βρώμικα ποτήρια!

Έχει συμβεί σχεδόν σε όλες μας να αδειάσουμε το πλυντήριο πιάτων και να προσέξουμε ότι τα ποτήρια μας έχουν υπολείμματα κραγιόν ή χρώματος από το κρασί ή το αναψυκτικό που ήπιαμε μέσα σ’ αυτά. Αυτό γίνεται συνήθως επειδή έχουμε καλύψει τους ψεκαστήρες νερού με κάποιο μεγάλο μπολ ή κάποια κατσαρόλα μην αφήνοντας το νερό να φτάσει μέχρι το πάνω ράφι και να καθαρίσει τα αντικείμενα που έχουμε εκεί, που συνήθως είναι τα ποτήρια.

Λύση: φροντίζουμε να τοποθετούμε τα μεγάλα σκεύη και κατσαρολικά στις γωνίες του πλυντηρίου ώστε να είμαστε σίγουρες ότι δεν μπλοκάρουμε την κυκλοφορία του νερού στο εσωτερικό του.

Ηλεκτρική σκούπα: τα φίλτρα μου δεν είναι διακοσμητικά!

Δεν είναι υπέροχο όταν η ηλεκτρική μας σκούπα είναι στις καλές της και καταφέρνει να καθαρίσει το χαλί ή το πάτωμά μας με ένα μόλις πέρασμα; Γιατί όμως κάποιες φορές χρειάζεται να σκουπίσουμε το ίδιο σημείο πολλές φορές μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες έχουν τουλάχιστον ένα φίλτρο το οποίο κάθε φορά που σκουπίζουμε συγκρατεί τρίχες και σκόνες και με λύπη σας λέω ότι αυτό το φίλτρο δεν είναι αυτοκαθαριζόμενο.

Λύση: σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζουμε ή αντικαθιστούμε το φίλτρο της ηλεκτρικής μας σκούπας, ακολουθώντας βέβαια πάντοτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πιστολάκι μαλλιών: το καλώδιό μου δεν είναι ελαστικό!

Σίγουρα το καλώδιο του σεσουάρ φαίνεται πιο όμορφο και πιο συγυρισμένο όταν το έχουμε τυλίξει σφιχτά γύρω από το πιστολάκι μας, όμως κάθε φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο ρισκάρουμε να το χαλάσουμε αφού η καλωδίωσή του είναι αρκετά ευαίσθητη και με τον καιρό καταστρέφεται.  

Λύση: αφήνουμε το καλώδιο ελεύθερο, ή το τυλίγουμε πολύ χαλαρά.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες ιδέες για το σπίτι και το νοικοκυριό, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: