Οργάνωση: Το συρτάρι με τα εργαλεία της κουζίνας

Οργάνωση: Το συρτάρι με τα εργαλεία της κουζίνας

Αν το συρτάρι με τα εργαλεία της κουζίνας σας είναι επιεικώς έτοιμο να εκραγεί. αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να βρείτε το εργαλείο που χρειάζεστε τη στιγμή που το χρειάζεστε, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. Σας υπόσχομαι πως αν ακολουθήσετε τα τρία παρακάτω βήματα, μέσα σε δέκα μόλις λεπτά θα έχετε ένα οργανωμένο συρτάρι που θα κάνει τη ζωή σας μακράν πιο εύκολη.

Βήμα 1ο

Αδειάζουμε τελείως το συρτάρι με τα εργαλεία της κουζίνας και με την ηλεκτρική σκούπα καθαρίζουμε ψιχουλάκια και διάφορα άλλα κομματάκια άγνωστης προέλευσης. Στη συνέχεια, στρώνουμε στον πάτο μια αντιολισθητική επιφάνεια συρταριού ή κάποιο αυτοκόλλητο ρολό για συρτάρια. Από εδώ και πέρα το καθάρισμα του συγκεκριμένου συρταριού θα γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οργάνωση: Το συρτάρι με τα εργαλεία της κουζίνας

Βήμα 2ο

Ξεχωρίζουμε τα εργαλεία μας σε κατηγορίες και ξεφορτωνόμαστε ό,τι είναι χαλασμένο, σπασμένο ή διπλό. Αυτή είναι η στιγμή που αποφασίζουμε ποια από τα εργαλεία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ και να τα αφαιρέσουμε κι αυτά δια παντός από το συρτάρι μας. Γιατί δε λέω, ωραίος ο αποπυρηνωτής μήλου (ξέρετε, αυτό το εργαλείο που αφαιρεί το κέντρο του μήλου και μετά μπορούμε να το κόψουμε σε ολόκληρες ροδέλες) αλλά μάλλον δεν τον χρειάζομαι όταν τα μήλα που τρώω ολόκληρο το χρόνο είναι περίπου… ένα!

Βήμα 3ο

Χρησιμοποιώντας διαχωριστικά συρταριών, ξεχωρίζουμε τα εργαλεία μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρουμε ακριβώς που να κοιτάξουμε όταν τα χρειαστούμε. Για παράδειγμα, όλοι οι μετρητές μαζί, όλες οι κουτάλες μαζί κτλ. Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη διαχωριστικών για τα συρτάρια μας – σίγουρα θα βρούμε κάτι που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε επί σχεδόν καθημερινής βάσης, τα κρατάμε σε ένα ειδικό δοχείο στον πάγκο της κουζίνας. Έτσι έχουμε περισσότερο χώρο στο συρτάρι μας και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ευκολία όταν μαγειρεύουμε. Εννοείται πως τα μαχαίρια εξαιρούνται και πρέπει πάντοτε να φυλάσσονται σε κάποιο συρτάρι για λόγους ασφαλείας.

Οργάνωση: Το συρτάρι με τα εργαλεία της κουζίνας

Πριν σας αποχαιρετίσω ώστε να ξεκινήσετε την οργάνωση του συρταριού σας θα ήθελα να προσθέσω κάτι τελευταίο, ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα όσα έγραψα μέχρι τώρα: Τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουμε το συρτάρι με τα εργαλεία να γίνει και πάλι το συρτάρι της συμφοράς και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πολύ απλός: Πριν αγοράσουμε οποιοδήποτε καινούριο εργαλείο, βεβαιωνόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά με κάποιο από τα εργαλεία που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας. Για παράδειγμα ο στίφτης για πορτοκάλια μπορεί άνετα να στύψει και τα λεμόνια μας (όχι όμως το αντίθετο).

Διάβασε επίσης: Πώς να οργανώσεις την κουζίνα σου

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: