Οργάνωση της εισόδου του σπιτιού με πέντε απλές κινήσεις

Οργάνωση της εισόδου του σπιτιού

Η είσοδος του σπιτιού μας είναι ο τελευταίος χώρος που βλέπουμε πριν κλείσουμε την πόρτα πίσω μας και ο πρώτος χώρος που μας υποδέχεται μετά από μια κουραστική μέρα εκτός σπιτιού. Αξίζει λοιπόν να την οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργική και ταυτόχρονα να μας καλωσορίζει ευχάριστα κάθε φορά που επιστρέφουμε ή κάθε φορά που υποδεχόμαστε κάποιον καλεσμένο. Πέντε απλές κινήσεις που θα  μας βοηθήσουν να οργανώσουμε την είσοδο του σπιτιού μας εύκολα, όμορφα και πρακτικά, θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Έχουμε στο μυαλό μας την καθημερινή μας ρουτίνα

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειές μας, φροντίζουμε να εξοικονομήσουμε χώρο στην είσοδο, ώστε να εξυπηρετούμαστε κάθε φορά όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται. Για παράδειγμα, ένα μικρό πιατάκι για τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας ή τα γυαλιά ηλίου μας, θα βάλει ένα τέλος στα πήγαινε-έλα μας όταν βιαζόμαστε και κλασσικά δε βρίσκουμε τα κλειδιά μας. Μια κρεμάστρα που θα κρεμάμε με ευκολία το κασκόλ ή το φουλάρι μας όταν επιστρέφουμε σπίτι, ένας καλόγερος για το παλτό μας ή ένα καλάθι για την ομπρέλα μας μπορούν να μας γλυτώσουν από πολύ χρόνο την επόμενη μέρα που κανονικά θα τρέχαμε πανικόβλητες με το παλτό μέσα στο σπίτι ψάχνοντας το κλειδιά που αναφέραμε παραπάνω.

Οργάνωση της εισόδου του σπιτιού

Διαλέγουμε το σωστό έπιπλο

Το ιδανικό έπιπλο για την είσοδο πρέπει να είναι αρκετά στενό, ώστε να μην κλείνει το χώρο και ταυτόχρονα αρκετά φαρδύ, ώστε να χωράει κουτιά και καλάθια που θα φιλοξενήσουν τα πράγματα που θέλουμε να αποθηκεύσουμε κοντά στην πόρτα. Αν δεν έχουμε χώρο για κάποιο έπιπλο ή τραπέζι, τότε μια καλή ιδέα είναι να κρεμάσουμε ράφια, γάντζους ή κρεμάστρες στον τοίχο τα οποία θα χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ένας συνδυασμός επίπλου και ραφιών πάνω από αυτό, διπλασιάζει τον αποθηκευτικό μας χώρο.

Αν θέλουμε τα παπούτσια μας εκτός σπιτιού

Αν έχουμε αποφασίσει ότι προτιμάμε να μην κυκλοφορούμε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι για ευνόητους λόγους, τότε ένας πάγκος στην είσοδο, ο οποίος θα εξυπηρετεί σαν κάθισμα όταν θέλουμε να βάλουμε ή να βγάλουμε τα παπούτσια μας είναι σωτήριος. Αν έχει κι ένα μικρό ράφι κάτω από το κάθισμα ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τα παπούτσια που μόλις βγάλαμε, ακόμα καλύτερα.

everywomangr banner νοικοκυριό

Το μαγικό καλάθι που δεν πρέπει να λείπει από καμία είσοδο

Ένα καλάθι που θα βρίσκεται κοντά στην πόρτα και μέσα σ’ αυτό θα τοποθετούμε ό,τι θέλουμε να πάρουμε μαζί μας την επομένη, είναι η ιδανική λύση που θα μας γλυτώσει από πολλές σκοτούρες. Εκεί θα μπορούμε να βάζουμε το λογαριασμό που πρέπει να πληρώσουμε αύριο, την τσάντα με τη φούστα που τελικά αποφασίσαμε ν’ αλλάξουμε, το βιβλίο που επιτέλους πρέπει να επιστρέψουμε στη συνάδελφό μας ή το χαρτάκι για το δέμα που οπωσδήποτε πρέπει να πάρουμε από το ταχυδρομείο.

Οργάνωση της εισόδου του σπιτιού

Διακόσμηση του χώρου

Κι ενώ προτεραιότητά μας είναι πάντα η ευκολία στη χρήση και το πόσο πρακτικά είναι οργανωμένη η είσοδος του σπιτιού μας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού και οφείλουμε να τη διακοσμήσουμε ανάλογα. Ένα βάζο ή ένα γλαστράκι, κάποια διακοσμητικά, κορνίζες με φωτογραφίες ή γιατί όχι ένα μικρό μπολ με σοκολατάκια θα μας καλωσορίζουν ή αποχαιρετούν γλυκά κάθε φορά που θα περνάμε την πόρτα του σπιτιού.

Οργάνωση της εισόδου του σπιτιού

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες ιδέες για το σπίτι και το νοικοκυριό, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: