Οργάνωση στο σπίτι με θήκες

Οργάνωση στο σπίτι με θήκες

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και που, όσο κι αν προσπαθούμε, είναι πολύ δύσκολο να τα κρατήσουμε οργανωμένα. Ξέρετε σε τι αναφέρομαι… τσάντες, κοσμήματα, γραφική ύλη, προϊόντα μακιγιάζ… η λίστα μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλη. Αξίζει λοιπόν να επενδύσουμε μερικά χρήματα ώστε να καταφέρουμε να οργανώσουμε τα αντικείμενα αυτά; Σκοπός μας είναι φυσικά η πιο εύκολη και γρήγορη χρήση τους. Αλλά όχι μόνο! Γνωρίζοντας ακριβώς τι έχουμε στο ντουλάπι μας, μπορεί να βοηθήσει τελικά στην εξοικονόμηση χρημάτων. Γιατί πόσες μάσκαρα θα αγοράσουμε αν δεν βρίσκουμε ποτέ εκείνη που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε; Η λύση λοιπόν είναι μία και ονομάζεται «θήκες οργάνωσης»!

Οργάνωση στο σπίτι με θήκες

Με τις ειδικές ανά κατηγορία θήκες οργάνωσης μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα αξεσουάρ μας ώστε να βρίσκουμε εύκολα αυτό που ψάχνουμε, σε ελάχιστο χώρο. Οι ιδανικές θήκες οργάνωσης είναι εκείνες που τοποθετούνται κρεμασμένες και πιάνουν «άχρηστο» κάθετο χώρο σε ντουλάπες, πίσω από τις πόρτες κλπ. Τέτοιες θήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση των κοσμημάτων μας, των υλικών για χειροτεχνίες, μπαχαρικών κλπ. (φώτο 1). Οι ειδικές θήκες για κάθετη οργάνωση τσαντών μας επιτρέπουν να βλέπουμε όλες μας τις τσάντες, μπορούν δε να φιλοξενήσουν και άλλα αξεσουάρ, όπως φουλάρια, ζώνες, καπέλα κλπ. ενώ καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο (φώτο 2).

Οργάνωση στο σπίτι με θήκες

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και πολλά ακόμη αντικείμενα στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση, ακόμη κι αν δεν ήταν αυτή η αρχική τους σκοπιμότητα. Θήκες για μαχαιροπίρουνα, θήκες για χαρτί κουζίνας, συρταράκια γραφείου, εργαλειοθήκες και τόσες ακόμη ιδέες που μπορούν να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε μικροπράγματα στο σπίτι.

Οργάνωση στο σπίτι με θήκες

Τέλος, υπάρχει πάντα η επιλογή να δημιουργήσουμε το δικό μας σύστημα οργάνωσης αξιοποιώντας παλιά αντικείμενα, όπως ξύλα κοπής, τενεκεδάκια κλπ.

Οργάνωση στο σπίτι με θήκες

Καλή οργάνωση λοιπόν!!!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: