Οργάνωση γιορτών μέρος 1ο: Ο «βραχνάς» των δώρων

Οργάνωση γιορτών: Ο «βραχνάς» των δώρων

Μήνες τώρα περιμέναμε τις γιορτές. Κυριολεκτικά μετρούσαμε τις μέρες. Και τώρα που οι γιορτές είναι στο κατώφλι μας, ξαφνικά δεν προλαβαίνουμε! Πρέπει να κάνουμε τόσα πράγματα και οι μέρες είναι τόσο λίγες. Πώς θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε σωστά το χρόνο μας; Μερικές ιδέες για να προετοιμαστούμε για τις φετινές γιορτές που έρχονται και να τις αντιμετωπίσουμε δίχως άγχος, θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Κάποιες από εμάς, στην καθημερινότητά μας είμαστε περισσότερο «μέρμηγκες» απ’ ότι «τζίτζικες». Προτιμάμε να ξεκινάμε νωρίτερα και να οργανώνουμε όσα περισσότερα μπορούμε εκ των προτέρων. Αν όμως θέλουμε να μειώσουμε το άγχος που φέρνουν μαζί τους οι γιορτές, θα πρέπει όλες μας να προσπαθήσουμε να αρχίσουμε τις προετοιμασίες όσο νωρίτερα γίνεται. Και πρώτα πρώτα τα δώρα.

Ενώ θέλουμε τόσο πολύ να ευχαριστήσουμε τ’ αγαπημένα πρόσωπα της ζωής μας αγοράζοντάς τους δώρα που θα λατρέψουν, όταν έρχεται ο καιρός να κάνουμε τις αγορές μας σχεδόν πάντοτε καταλήγουμε να μην είμαστε ευχαριστημένες με τις επιλογές μας. Το μαγαζί δεν είχε τίποτα που να μας άρεσε πολύ, εμείς δεν είχαμε περισσότερο χρόνο να ψάξουμε, ο αρχικός μας προορισμός για ψώνια ακυρώθηκε επειδή δεν καταφέραμε να βρούμε παρκινγκ κτλ. κτλ.

Οργάνωση γιορτών μέρος 1ο: Ο «βραχνάς» των δώρων

Το πρώτο βήμα για να κάνουμε τη διαδικασία αγοράς δώρων πιο ξέγνοιαστη, είναι να γράψουμε μια λίστα με όλους σε όσους θέλουμε να χαρίσουμε κάτι αυτές τις γιορτές. Καλό είναι, δίπλα από το κάθε όνομα να γράψουμε τα χρήματα που μπορούμε και θέλουμε να διαθέσουμε. Έτσι, αν μείνουμε σταθερές στα ποσά που έχουμε σημειώσει, θα αποφύγουμε να βγούμε εκτός προϋπολογισμού.

Το επόμενο βήμα είναι να σκεφτούμε ακριβώς τι θα πάρουμε για το κάθε άτομο που βρίσκεται στη λίστα μας. Τα μαγαζιά μπορεί να είναι κλειστά την ώρα που εμείς μπορούμε ν’ αφιερώσουμε στην επιλογή των Χριστουγεννιάτικων δώρων μας, η λίστα μας όμως είναι εκεί για να σημειώσουμε τις ιδέες μας ό,τι ώρα θέλουμε. Αφού καταλήξουμε σε ποιόν θα πάρουμε τι, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε από πού είναι καλύτερο να αγοράσουμε το κάθε δώρο. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή έρευνα αγοράς που όλο και κάτι θα μας εξοικονομήσει και σίγουρα θα αφαιρέσει το άγχος του να τρέχουμε τελευταία στιγμή. Μια καλή επιλογή είναι να κοιτάξουμε ποιες επιλογές έχουμε στο internet.

Αφού έχουμε αγοράσει τα δώρα μας και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένες με τις αγορές μας έχει έρθει η ώρα να τα τυλίξουμε. Υπάρχουν άπειρες επιλογές. Διαλέγουμε το στυλ που θέλουμε κι αφήνουμε τη φαντασία μας να πάρει τα ινία.
Κι εδώ ν’ αναφέρω να μην ξεχάσουμε ν’ αγοράσουμε ή να φτιάξουμε τις ανάλογες Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Ένα δώρο είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη, μια κάρτα που κρύβει την αγάπη μας όμως έχει ανεκτίμητη αξία για τον παραλήπτη της.

Οργάνωση γιορτών μέρος 1ο: Ο «βραχνάς» των δώρων - κρασί

Κι ενώ τα δώρα μας είναι πανέμορφα κι εμείς είμαστε έτοιμες να καταπλήξουμε τους αγαπημένους μας με τις επιλογές και τη φροντίδα μας, ένας απρόσμενος καλεσμένος έρχεται να σπείρει τον πανικό. Ή κάποιος γνωστός που ξεχάσαμε να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας και τώρα μας χτυπάει την πόρτα. Ή μια απροσδόκητη πρόσκληση σε γεύμα που δεν είχαμε υπολογίσει και δεν είμαστε προετοιμασμένες. Και τώρα τι κάνουμε; Τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι και τόσο τραγικά. Ειδικά αν έχουμε προνοήσει ν’ αγοράσουμε μερικά έξτρα μπουκάλια κρασί και όμορφους γιορτινούς φιόγκους να τα στολίσουμε. Χωρίς αμφιβολία θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση απέναντι στους λίγο ξεχασμένους φίλους και γνωστούς μας.

Διάβασε επίσης:

Οργάνωση γιορτών μέρος 2ο: Ο στολισμός του σπιτιού

Οργάνωση γιορτών μέρος 3ο: Το γιορτινό τραπέζι

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: