Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Την αδυναμία μου στις κάθε είδους συσκευασίες την ξέρετε. Κάποιες φορές, κάποιες συσκευασίες μου αρέσουν τόσο πολύ που δε θέλω με τίποτα να τις ρίξω στην ανακύκλωση. Και φυσικά οι χάρτινες συσκευασίες δε θα αποτελούσαν εξαίρεση. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο να φτιάξουμε όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων, χρησιμοποιώντας διάφορες χάρτινες συσκευασίες.

Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Υλικά

  • διάφορες χάρτινες συσκευασίες (από δημητριακά, μπισκότα, χαρτομάντιλα κτλ.)
  • χαρτί (σε οποιοδήποτε μέγεθος, με ή χωρίς γραμμές)
  • κόλλα ντεκουπάζ
  • δύο μεγάλα μεταλλικά κλιπ
  • 2 ξύλινους αναδευτήρες μπογιάς (ή ξύλινους χάρακες ή ξύλινα πηχάκια)
  • πινέλο, χάρακα, κοπίδι
  • (προαιρετικά)
  • διακοσμητική αυτοκόλλητη ταινία
Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Μέθοδος

Αποφασίζουμε το μέγεθος του μπλοκ σημειώσεων που θέλουμε να φτιάξουμε.

Χρησιμοποιώντας το χάρακα και ένα κοπίδι, κόβουμε το χαρτί μας στο μέγεθος που έχουμε επιλέξει. Κόβουμε αρκετά κομμάτια χαρτιού στο ίδιο μέγεθος, αυτό θα καθορίσει το πάχος του μπλοκ μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλοκάκι που έχουμε ήδη αλλά δεν έχει εξώφυλλο.

Διαλέγουμε τη χάρτινη συσκευασία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και κόβουμε δύο κομμάτια στο ίδιο μέγεθος που έχουμε κόψει τα φύλλα χαρτιού. Το ένα θα είναι το εξώφυλλο του μπλοκ μας και το άλλο το οπισθόφυλλο.

Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Συνθέτουμε το μπλοκάκι μας: εξώφυλλο, φύλλα χαρτιού και οπισθόφυλλο, φροντίζοντας να είναι όλα απόλυτα ευθυγραμμισμένα.

Βάζουμε τον έναν αναδευτήρα μπογιάς στη μπροστινή πλευρά και το δεύτερο στην πίσω πλευρά του μπλοκ μας και τους κρατάμε σταθερούς με τα δύο μεταλλικά κλιπς. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι σελίδες θα μείνουν στη θέση τους.

Βγάζουμε προσεκτικά το πρώτο κλιπ και περνάμε τη ράχη του μπλοκ με ένα ομοιόμορφο, παχύ στρώμα κόλλας. Τοποθετούμε το κλιπ πάλι στη θέση του, προσοχή όμως, να μην ακουμπάει την κόλλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κλιπ.

Όταν η κόλλα στεγνώσει εντελώς, αφαιρούμε και πάλι τα κλιπς (ένα-ένα, όπως την πρώτη φορά) και περνάμε ένα ακόμα στρώμα κόλλας. Όταν στεγνώσει και αυτό, προσθέτουμε ένα τρίτο στρώμα κόλλας με τον ίδιο πάντα τρόπο.

Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Όταν η κόλλα έχει πλέον στεγνώσει, αφαιρούμε τα κλιπς και τους αναδευτήρες κι αν θέλουμε διακοσμούμε με διακοσμητική αυτοκόλλητη ταινία.

Τα μπλοκάκια μας είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τις λίστες ή τις σημειώσεις μας, ή να γίνουν ένα όμορφο και χρήσιμο δωράκι για μικρούς ή μεγάλους.

Όμορφα μπλοκάκια σημειώσεων

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: