Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Όταν έρχεται η ώρα να αγοράσω μια καινούρια μικροσυσκευή ή να αντικαταστήσω μια από τις παλιές μου, ειλικρινά με λούζει κρύος ιδρώτας. Μα έχετε κοιτάξει τώρα τελευταία πόσες άπειρες (μα κυριολεκτικά άπειρες) επιλογές υπάρχουν στην αγορά; Και δε λέω, καλό είναι αυτό, αλλά υπάρχουν και μερικές από εμάς που δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και θέλουμε απλώς ένα καινούριο μπλέντερ. Μην ανησυχείτε όμως κορίτσια! Για σήμερα σας ετοίμασα έναν απλό οδηγό αγοράς για μικροσυσκευές που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την επόμενη φρυγανιέρα σας (και όχι μόνο) σαν να είστε ειδικοί!

Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Φρυγανιέρα

Αυτό που παίζει το σπουδαιότερο ρόλο όταν επιλέγουμε μια φρυγανιέρα είναι το πόσες θέσεις φρυγανίσματος έχει. Αν σκοπεύουμε να φρυγανίζουμε ψωμάκι για περισσότερα από 1-2 άτομα κάθε πρωί, προτιμούμε η φρυγανιέρα μας να έχει τέσσερις θέσεις φρυγανίσματος, και όχι μία ή δύο. Επίσης, πιο πλατιές θέσεις φρυγανίσματος μπορούν να ξεροψήσουν οποιοδήποτε τύπου ψωμιού και όχι μόνο φέτες του τόστ.

Ένα έξτρα χαρακτηριστικό που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη είναι το ειδικό αποσπώμενο συρταράκι που μαζεύει τα ψίχουλα. 

Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Καφετιέρα φίλτρου

Το πρωινό καφεδάκι είναι ιερό και γι’ αυτό η καφετιέρα που θα επιλέξουμε είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Διαλέγουμε λοιπόν την καινούρια καφετιέρα μας ανάλογα με τις συνήθειές μας. Αν για παράδειγμα, θέλουμε το καφεδάκι μας να μας περιμένει έτοιμο όταν ξυπνάμε το πρωί, επιλέγουμε μια καφετιέρα που έχει την ανάλογη ρύθμιση. Επίσης διαλέγουμε πόσα φλυτζάνια καφέ θέλουμε να ετοιμάζει, αφού πρώτα λάβουμε υπόψη μας πόσο καφέ καταναλώνουμε κάθε μέρα ή πόσο συχνά πίνουμε το καφεδάκι μας στο σπίτι με φίλους. Τέλος, αποφασίζουμε εκ των προτέρων ποιο σημείο του πάγκου μας θα φιλοξενήσει την καινούρια μας καφετιέρα ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος που θέλουμε να αγοράσουμε.

Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Μηχανή espresso

Για ακόμα μια φορά θα αναφέρω πως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις συνήθειές μας όσον αφορά στον καφέ, ειδικά όταν πρόκειται να επενδύσουμε σε μια καλή μηχανή espresso. Όπως και στην καφετιέρα φίλτρου, αν θέλουμε η μηχανή να έχει το εσπρεσάκι μας έτοιμο όταν σηκωνόμαστε το πρωί, επιλέγουμε κάποια με την ειδική αυτόματη ρύθμιση. Επίσης, η επιλογή ρύθμισης του χρόνου ετοιμασίας του καφέ και της πίεσης του νερού (bar) αξίζουν την προσοχή μας πριν την τελική μας επιλογή. Ένα έξτρα χαρακτηριστικό που μπορεί να μας κάνει να αγαπήσουμε τη μηχανή espresso μας ακόμα περισσότερο, είναι η δυνατότητα να φτιάχνει και άλλου τύπου καφέ όπως cappuccino, latte ή macchiato.

Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Φουρνάκι

Τα ηλεκτρικά φουρνάκια μπορούν να μας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα μια και τα περισσότερα έχουν τη δυνατότητα να ψήνουν, να ζεσταίνουν, να αποψύχουν και να φρυγανίζουν το φαγητό. Πριν επιλέξουμε ποιο φουρνάκι είναι αυτό που θέλουμε, καλό θα ήταν να σκεφτούμε ποια λειτουργία του είναι ο λόγος που το αγοράζουμε και εκεί να δώσουμε έξτρα προσοχή. Ένας θερμοστάτης για τον έλεγχο της θερμοκρασίας θα μας βοηθήσει να έχουμε πάντοτε τα αποτελέσματα που θέλουμε, ενώ η δυνατότητα του να σβήνει αυτόματα είναι ένα χαρακτηριστικό που θα εξαφανίσει τα σχεδόν καμένα πιάτα από το τραπέζι μας.

Οδηγός αγοράς: Μικροσυσκευές

Μπλέντερ

Κάποια χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε την απόφασή μας πριν αγοράσουμε το επόμενό μας μπλέντερ είναι ο τύπος των λεπίδων που διαθέτει: ανοξείδωτες λεπίδες εγγυώνται ότι το μπλέντερ μας θα είναι κοφτερό και σε φόρμα για πολλά χρόνια. Κάτι άλλο που θα πρέπει να κοιτάξουμε, είναι το υλικό του δοχείου: ένα γυάλινο δοχείο είναι σίγουρα προτιμότερο από ένα πλαστικό. Χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και η ποσότητα των υλικών που μπορεί να επεξεργαστεί ένα μπλέντερ είναι επίσης βασικοί παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την επιλογή μας.

Μια τελευταία συμβουλή

Όταν αγοράζουμε μια καινούρια μικροσυσκευή (και όχι μόνο), αυτό που έχει την περισσότερη σημασία είναι να καλύπτει τις ανάγκες μας και κυρίως να κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Μεταξύ μας, όλα τα υπόλοιπα είναι και λίγο «μεταξωτές κορδέλες».

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: