Ο σωστός τρόπος να γεμίζουμε το πλυντήριο πιάτων

πλυντήριο πιάτων

Θαυματουργή εφεύρεση το πλυντήριο πιάτων, ειδικά μετά από ένα τραπέζι που έχουμε χρησιμοποιήσει σχεδόν όλο μας το σερβίτσιο πιάτων ή μετά το τέλος μια δύσκολης μέρας που δε μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας, πόσο περισσότερο να πλύνουμε πιάτα. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές μας λύνει τα χέρια, αρκεί βέβαια τα πιάτα μας να βγαίνουν λαμπερά κι αστραφτερά μετά τη χρήση του. Κάποιες φορές όμως αυτό δε γίνεται και αν το πλυντήριό μας δεν έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, τότε ο πιθανότερος ένοχος είναι ο τρόπος που το γεμίσαμε. Επανάληψη λοιπόν σήμερα, με συμβουλές για το πως είναι σωστότερο να γεμίζουμε το πλυντήριο πιάτων μας ώστε να έχουμε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

πλυντήριο πιάτων

Πιάτα

Τοποθετούμε τα πιάτα με τη βρώμικη πλευρά προς το κέντρο του πλυντηρίου, εκεί που το νερό ψεκάζεται με περισσότερη δύναμη και τα πιάτα μας ξεπλένονται καλύτερα.

Ποτήρια

Η πιο κατάλληλη θέση για τα ποτήρια και τις κούπες δεν είναι πάνω στις ακίδες (τα μεταλλικά εξογκώματα) που βρίσκονται στο πάνω ράφι. Αν τα σφηνώσουμε ανάμεσα στις ακίδες αποφεύγουμε τη μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της πλύσης που μπορεί να τα ραγίσει ή να τα σπάσει. Θα έχετε προσέξει άλλωστε ότι οι ακίδες στο πάνω ράφι είναι πιο ελαστικές από αυτές στο κάτω ράφι.

Για τα ποτήρια κρασιού ή χρησιμοποιούμε την ειδική εταζέρα στο πάνω ράφι που κατεβαίνει και έχει θήκες για τη βάση τους ή τα τοποθετούμε μεταξύ άθραυστων αντικειμένων.

Μαχαιροπήρουνα

Τοποθετούμε πάντα τα μαχαιροπήρουνα στο ειδικό καλάθι του πλυντηρίου, στο κάτω μέρος. Τα πιρούνια να κοιτάνε προς τα πάνω, τα μαχαίρια προς τα κάτω (για λόγους ασφαλείας) και τα κουτάλια που τείνουν να κολλάνε το ένα μέσα στ’ άλλο μερικά προς τα πάνω και μερικά προς τα κάτω.

πλυντήριο πιάτων

Πιατέλες

Η καλύτερη θέση για τις πιατέλες είναι το πίσω μέρος του κάτω ραφιού του πλυντηρίου. Αν τις τοποθετήσουμε μπροστά είναι πιθανό να μπλοκάρουν τη ροή του απορρυπαντικού και τα πιάτα μας να μείνουν τελικά άπλυτα.

Κατσαρόλες

Τοποθετούμε τις κατσαρόλες και όλα τα μεγάλα αντικείμενα πάντοτε στο κάτω ράφι και πάντοτε προσεκτικά ώστε να μην μπλοκάρουμε τον ψεκαστήρα νερού.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν και κάποιες φορές μας τρώνε τα χεράκια μας να χωρέσουμε μέσα στο πλυντήριο όσο περισσότερα κατσαρολικά γίνεται, η υπερφόρτωσή του θα καταλήξει να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα μια και το νερό δε θα μπορεί να φτάσει παντού.

everywomangr banner νοικοκυριό

Όσο για το ποιό πρόγραμμα είναι το ιδανικό να χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά;  Εκτός αν πλένουμε κατσαρόλες (συνήθως τα πλυντήρια έχουν ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτές), το οικονομικό ή αυτόματο πρόγραμμα κάνει πάντα μια χαρά τη δουλίτσα του χωρίς να καταναλώνει περισσότερο νερό ή ρεύμα απ’ όσο χρειάζεται.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες ιδέες για το σπίτι και το νοικοκυριό, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: