Ο Σεπτέμβρης είναι ο νέος Ιανουάριος!

Σεπτέμβρης

Κάθε χρόνο, ο ερχομός του Σεπτέμβρη με γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό. Για μένα ο Σεπτέμβρης δεν είναι ένας μήνας που μου φέρνει στενοχώρια ή κατάθλιψη, είναι ένας μήνας που μου δίνει την ευκαιρία να κάνω απαραίτητες αλλαγές στη μέχρι τότε καθημερινότητά μου. Σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή, πολύ περισσότερο από τον Ιανουάριο και γι’ αυτό είναι υπεύθυνο κυρίως το σχολείο και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και παρόλο που δεν πηγαίνουμε πια στο σχολείο, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε παιδιά που πηγαίνουν, ο Σεπτέμβρης εξακολουθεί να είναι χαραγμένος στο μυαλό μας σαν ένα ξεκίνημα.

Κι αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Μας δίνεται η ευκαιρία να σκεφτούμε ποιες αλλαγές θέλουμε να κάνουμε, πως θα διαμορφώσουμε τη νέα μας ρουτίνα και πως θα κάνουμε όσο πιο όμορφο γίνεται το νέο χρόνο που απλώνεται μπροστά μας.

Διάφορες ιδέες και τρόπους για να το κάνουμε αυτό, θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Μπορούμε να οργανώσουμε έτσι το χρόνο μας, ώστε να υπάρχει χώρος ας πούμε για ένα εβδομαδιαίο ραντεβού με το σύζυγο ή το σύντροφό μας. Κάποιο ευχάριστο βράδυ που θα χαλαρώνουμε οι δυο μας, κάνοντας κάτι που μας άρεσε να κάνουμε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Αντίστοιχα, μπορούμε να φροντίσουμε να βλέπουμε τους φίλους μας ή την οικογένειά μας πιο συχνά, αν αυτό είναι κάτι που μας ευχαριστεί. Μια καλή αρχή είναι μια συνάντηση μετά το τέλος του καλοκαιριού που θα μοιραστούμε μαζί τους τις αναμνήσεις των διακοπών μας.

ημερολόγιο | Σεπτέμβρης

Επίσης, μπορούμε επιτέλους να ξεκινήσουμε κάποια δραστηριότητα που πάντοτε θέλαμε να δοκιμάσουμε και ποτέ δε βρίσκαμε το χρόνο να τη στριμώξουμε στην παλιά μας καθημερινότητα. Μπορεί να είναι κάποια άσκηση, ή κάποια υγιεινή αλλαγή στη μαγειρική μας ή τη διατροφή μας. Ή κάποια μαθήματα ζωγραφικής ή ξένης γλώσσας ή μαγειρικής που κατά καιρούς ονειρευόμασταν να ξεκινήσουμε. Ή απλώς η απόφαση να διαβάζουμε ας πούμε περισσότερα βιβλία, πράγμα που πάντοτε μας χαλάρωνε και μας διασκέδαζε και το είχαμε ξεχάσει, μέχρι που ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές και μας το θύμισαν.

Το Σεπτέμβρη επίσης ξεκινάει η χειμερινή σεζόν. Να μια ωραία ευκαιρία να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας και να αγοράσουμε ό,τι χρειαζόμαστε για τη χειμερινή μας γκαρνταρόμπα.

Είναι επίσης ώρα να κοιτάξουμε και να ξεκαθαρίσουμε τις καλοκαιρινές μας φωτογραφίες. Να θυμηθούμε τις μαγικές στιγμές που περάσαμε και να σταθούμε λίγο να σκεφτούμε πόσο τυχερές είμαστε που είχαμε ένα τόσο όμορφο καλοκαίρι. Ν’ αδειάσουμε τις φωτογραφίες από το κινητό μας ετοιμάζοντάς το για τις ακόμα πιο υπέροχες στιγμές που μας περιμένουν στο μέλλον. Αν θέλετε, διαλέξτε κάποιες αγαπημένες φωτογραφίες και βάλτε τις σε κορνίζες σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας ή καρφιτσώστε τις στον πίνακα έμπνευσής σας. Θα σας χαρίζουν ένα χαμόγελο κάθε φορά που θα πέφτει το μάτι σας πάνω τους.

Τέλος, πάρτε ένα καινούριο ημερολόγιο, τώρα πια υπάρχουν τα μαθητικά ημερολόγια που ξεκινούν κάθε Αύγουστο αντί για Ιανουάριο και ξεκινήστε να οργανώνετε τη νέα σας χρονιά.

Και κάντε την υπέροχη, κάντε τη μαγική… γιατί το αξίζετε.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη.
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: