Νιώθεις μοναξιά την περίοδο των γιορτών;

Νιώθεις μοναξιά την περίοδο των γιορτών;

Η περίοδος των γιορτών μπορεί να γίνει αρκετά κουραστική για κάποιους… εκδηλώσεις, οικογενειακά τραπέζια, συγκεντρώσεις με φίλους… ο χρόνος περνάει χωρίς να τον καταλάβουμε! Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν έχουν τόσες πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις ή νιώθουν μοναξιά ετούτη την περίοδο. Αν φέτος τις γιορτές νιώθεις ότι θα ήθελες λίγη παραπάνω διασκέδαση, μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω:

Κάνουμε σχέδια που μας αρέσουν

Πόσες φορές έχεις νιώσει μοναξιά ακόμη κι όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο; Οι καθημερινές έξοδοι και οι αμέτρητες προσκλήσεις δεν σημαίνουν πάντα διασκέδαση και χαρά! Προτιμούμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα πλάνο εξόδων και να προγραμματίσουμε που θα πάμε με βάση αυτά που μας αρέσουν πραγματικά. Αν δεν μας ικανοποιούν οι προσκλήσεις που λάβαμε, μπορούμε να οργανώσουμε στο σπίτι μικρές συναντήσεις με φίλους ή συγγενείς που έχουμε καιρό να δούμε και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Πιο καλή η Μοναξιά…

Πολλές φορές η επιλογή μιας ήσυχης βραδιάς στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλύτερη κι απ’ το πιο «ζωντανό» πάρτι! Οργανώνουμε βραδιές προσωπικής περιποίησης και απολαμβάνουμε ένα αρωματικό αφρόλουτρο, βλέπουμε ξανά την αγαπημένη μας ταινία ενώ πίνουμε κρασί ή ζεστή σοκολάτα και αγοράζουμε ένα σούπερ απολαυστικό σνακ – μόνο για μας! Ποιος είπε ότι η διασκέδαση χρειάζεται δύο (ή και παραπάνω);

Μακριά ή κοντά

Μπορεί όλοι οι φίλοι μας ή ο σύντροφός μας να έχει πάει στο χωριό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσουμε μαζί τους την περίοδο των εορτών. Ευτυχώς, οι βιντεοκλήσεις είναι κάτι που υπάρχει στην καθημερινότητά μας πλέον, επομένως μπορούμε να προγραμματίσουμε ένα τηλε-ραντεβού, να ντυθούμε όμορφα, να σερβίρουμε ένα ποτάκι και να τα πούμε με τους δικούς μας ανθρώπους – όπου κι αν βρίσκονται!

Ποιοτικός χρόνος

Ο χρόνος στο σπίτι μόνο χαμένος δεν είναι. Τις ημέρες των γιορτών μπορούμε να κάνουμε όλα εκείνα που δεν έχουμε χρόνο να ολοκληρώσουμε μέσα στην υπόλοιπη χρονιά. Γιατί λοιπόν να μην ξεκαθαρίσουμε εκείνο το ντουλάπι που ξεχειλίζει ή να μην κάνουμε εκείνο το online σεμινάριο που μας ενδιαφέρει ή απλά να μην κάνουμε τίποτα και να ξεκουραστούμε; Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με λιγότερες έγνοιες.

Καινούργια αρχή!

Μα τελικά, αυτό που φαίνεται «μοναχικό» σε κάποιους μπορεί για μας να είναι η επιθυμητή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Γιατί πρέπει να ακολουθούμε παραδόσεις ή μοτίβα που δεν μας ικανοποιούν ή δεν μας καλύπτουν πια; Τούτες τις γιορτές αξίζει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, να αποδεχτούμε τα θέλω μας – σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η συγγραφή ενός ημερολογίου ή μερικά λεπτά διαλογισμού και ευγνωμοσύνης την ημέρα.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: