Νιώσε όμορφα με το σώμα σου

Νιώσε όμορφα με το σώμα σου

Πρόσφατα συνάντησα έναν συγγενή μου που είχα πολλά χρόνια να δω. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν ένα επικριτικό «Πάχυνες»!!! Αν και δεν είμαι πια μικρό κοριτσάκι και δεν με νοιάζει και πολύ η γνώμη των γύρω μου, μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα. Όχι γιατί πάχυνα (που ισχύει), αλλά γιατί κάποιος θεώρησε ότι μπορεί να σχολιάζει το σώμα και την εξωτερική μου εμφάνιση αδιαφορώντας για το αν θα με πληγώσει ή θα με κάνει να αισθανθώ άσχημα. Γιατί άραγε μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ευχαρίστηση στο να μειώνουν τους άλλους;

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι ο συγγενής μου ήταν αγενέστατος! Αυτό μου προκάλεσε ένα συναίσθημα θυμού. Το δεύτερο πράγμα που ένοιωσα όμως ήταν θλίψη και λύπηση. Γιατί κάθε άτομο που προσπαθεί να μειώσει τους γύρω του είναι ένα άτομο πληγωμένο, με προσωπικά προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει για πολλούς λόγους. Έτσι, επιλέγει να προσβάλει τους άλλους ώστε να νιώσει έστω και στιγμιαία καλύτερα.

Αφού λοιπόν πρόκειται για δικό του θέμα, γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει η γνώμη του; Σωστά! Δεν χρειάζεται να με ενδιαφέρει!

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα social media. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με τη γνώμη του καθενός. Άλλωστε, υπάρχει κάποιο ειδικό μέτρο που μετράει την Ομορφιά, την Καλοσύνη ή τη Θετική διάθεση; Κι αν εγώ νιώθω καλά με το σώμα μου και είμαι ευχαριστημένη, μπορεί κάποιος να κρίνει αν είμαι όμορφη ή αν χρειάζεται να αδυνατίσω; Δεν είναι καλύτερα να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να μην σχολιάζουμε το παραμικρό που βρίσκουμε ως ατέλεια – ενώ αυτή η «ατέλεια» μπορεί να αποτελεί το αγαπημένο χαρακτηριστικό μας;

Ως συμπέρασμα, καταλήγω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν έχω μερικά παραπάνω κιλά, έχω κυτταρίτιδα ή ραγάδες ή ελιές ή σημάδια στο σώμα μου – δεν έχω κοιτάξει καν αν έχω! Φοράω το μαγιό μου με υπερηφάνεια στην παραλία, περνάω όμορφα κι ας με κοιτάζουν με περιέργεια ή «μισό μάτι» μερικοί… Δεν τους βλέπω καν!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: