Μυστικά μαγειρικής

μυστικά μαγειρικής

… και άλλες ιδέες που θα μας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Οι ώρες που έχουμε περάσει στην κουζίνα είναι πραγματικά αμέτρητες. Το κακό νέο είναι ότι στο μέλλον δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή, καινούριες ατέλειωτες ώρες μας περιμένουν παρέα με τα κατσαρολικά και τον εκνευριστικό μας απορροφητήρα. Το καλό νέο είναι ότι υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας στην κουζίνα λίγο πιο εύκολη. Συγκέντρωσα μερικές ιδέες που τουλάχιστον εμένα με έχουν βοηθήσει πολύ και αυτές θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Βραστά αυγά χωρίς σπασίματα

Αν προσθέσουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι στο κατσαρολάκι που βράζουμε τα αυγά μας, τότε δε θα σπάσουν και θα καθαριστούν πολύ πιο εύκολα.

μυστικά μαγειρικής

Φρέσκα μανιτάρια

Για να διατηρήσουμε τα φρέσκα μανιτάρια περισσότερο καιρό στο ψυγείο, τα αποθηκεύουμε σε μια χαρτοσακούλα. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και τα  μανιτάρια μας θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Καστανή ζάχαρη

Για να μην πετρώνει η καστανή μας ζάχαρη, την αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο ή μια σακουλίτσα που κλείνουν αεροστεγώς μαζί με τη φλούδα ενός πορτοκαλιού.

μυστικά μαγειρικής

Επικάλυψη για κρέας ή ψάρι

Αναμειγνύουμε μια χούφτα νιφάδες δημητριακών (χωρίς ζάχαρη) και μερικά αλμυρά κράκερ και τα σπάμε χωρίς να τα λιώσουμε ρολάροντας από πάνω τους ένα ποτήρι νερού. Μόλις φτιάξαμε το ιδανικό μείγμα για να πανάρουμε φιλέτα κοτόπουλου, σνίτσελ ακόμα και φιλέτα ψαριού.

Υπάκουο αλουμινόχαρτο

Στις περισσότερες συσκευασίες αλουμινόχαρτου υπάρχουν στο πλάι δύο διάτρητα «αυτάκια» στα οποία ποτέ δεν έχουμε δώσει σημασία. Αν τα σπρώξουμε προς τα μέσα όμως, τότε θα περάσουν μέσα στο ρολό του αλουμινόχαρτου κρατώντας το σταθερό μέσα στο κουτί κάθε φορά που κόβουμε ένα κομμάτι.

everywomangr banner νοικοκυριό

Γευστικό ελαιόλαδο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο, είναι σε ένα μεταλλικό δοχείο ή ένα χρωματιστό γυάλινο μπουκάλι και πάντοτε μακριά από την κουζίνα μας. Η ζέστη και το φως που δεν εμποδίζουν οι διάφανες συσκευασίες κάνουν το λάδι μας να χάνει τη γεύση και τη φρεσκάδα του γρηγορότερα.

Αφράτες ομελέτες

Για αφράτες ομελέτες, προσθέτουμε στο μπολ που θα «χτυπήσουμε» τα αυγά μας μια πρέζα μαγειρικής σόδας ανά αυγό.

Ζουμερό στήθος κοτόπουλο

Για να μην μας ξεραίνεται το στήθος κοτόπουλο στο φούρνο, γεμίζουμε ένα μπολ με χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα του μερικό αλάτι. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο και το αφήνουμε για περίπου μισή με μία ώρα. Στη συνέχεια βγάζουμε τα στήθη από το μπολ, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο ταψί.

Γράμματα σε τούρτα

Όταν θέλουμε να γράψουμε πάνω σε μια τούρτα ή ένα κέικ με επικάλυψη, σχεδιάζουμε πρώτα τα γράμματα με μια οδοντογλυφίδα και μετά «γράφουμε» με το γλάσο ή τη σαντιγί.

μυστικά μαγειρικής

Νόστιμα παγάκια

Φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά παγάκια προσθέτοντας στο νερό (πριν παγώσει) λεπτές φέτες αγγουριού, κάποιο είδος μούρου ή λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού. Τέλος στα βαρετά καλοκαιρινά κοκτέιλ!

Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Αν η συνταγή μας χρειάζεται το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου αλλά δεν έχουμε το χρόνο (ή κλασσικά ξεχάσαμε να το βγάλουμε από το ψυγείο νωρίτερα) τότε τρίβουμε το βούτυρο με έναν τρίφτη για να το μαλακώσουμε πολύ πιο γρήγορα.

Εύκολο καθάρισμα

Πριν προσθέσουμε μέλι ή σιρόπι στην κούπα μέτρησης υλικών, τη βρέχουμε με ζεστό νερό ή την περνάμε με λίγο αντικολλητικό σπρέι. Το καθάρισμα μετά θα είναι παιχνιδάκι.

μυστικά μαγειρικής

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: