Μυστικά καθαρίσματος που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Μυστικά καθαρίσματος που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Είναι τόσο εύκολο να καθαρίσουμε το σπίτι… αρκεί να γνωρίζουμε κάποια πρακτικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να τελειώσουμε στο μισό χρόνο! Και το καλύτερο; Τα παρακάτω μυστικά καθαρίσματος δεν απαιτούν εξειδικευμένα προϊόντα, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι με φυσικό τρόπο, εύκολα και κυρίως γρήγορα.

Τα ξύλινα πατώματα γυαλίζουν σαν καινούργια αφού ψεκάσουμε με ένα μείγμα ελάχιστου φυτικού λαδιού, λευκού ξυδιού και νερού ένα πανί και τα περάσουμε με το χέρι ή μια μάπα.

Μυστικά καθαρίσματος που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Τα στίγματα νερού στις βρύσες απομακρύνονται εύκολα, αρκεί να τα ψεκάσουμε με ίσα μέρη νερού και λευκού ξυδιού και να αφήσουμε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά. Απομακρύνουμε με νερό.

Η λεκάνη της τουαλέτας καθαρίζει με μια κίνηση, αρκεί να ρίξουμε μέσα στο νερό μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων και να την αφήσουμε να διαλυθεί. Μετά τρίβουμε με το πιγκάλ.

Μυστικά καθαρίσματος που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Τα λευκά ρούχα μπορούν να λάμψουν αν προσθέσουμε λίγη μαγειρική σόδα στην πλύση.

Τα άλατα στο σίδερο απομακρύνονται τρίβοντας λευκή οδοντόκρεμα στην κρύα πλάκα και απομακρύνοντας με ένα βρεγμένο πανί.

Ο φούρνος γίνεται σαν καινούργιος αν χρησιμοποιήσουμε ψιλό αλάτι για να τρίψουμε απαλά τον πάτο της συσκευής.

Τα ξύλινα έπιπλα γυαλίζουν με λίγο λάδι καρύδας. Μόλις απορροφηθεί το λάδι από το ξύλο, σκουπίζουμε με στεγνό πανί.

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να καθαριστεί απλά τοποθετώντας ένα μπολ με νερό και χυμό από λεμόνι μέσα στη συσκευή. Λειτουργούμε τη συσκευή για 3 λεπτά και απομακρύνουμε την υγρασία από τα τοιχώματα (και μαζί και τη βρωμιά) με ένα καθαρό πανί.

Το τηλέφωνο του ντους καθαρίζει με λευκό ξύδι, το οποίο αφήνουμε να δράσει για 30 λεπτά.

Μυστικά καθαρίσματος που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Οι καθρέφτες καθαρίζουν με αφρό ξυρίσματος ή με ίσα μέρη νερού και ξυδιού.

Οι ανοξείδωτες συσκευές φαίνονται σαν καινούργιες χωρίς δαχτυλιές αν τις περάσουμε με λίγο baby oil και σκουπίσουμε μετά.

Οι τρίχες από τα κατοικίδια απομακρύνονται με τη βοήθεια ενός λαστιχένιου γαντιού πλυσίματος.

Τα στρώματα των κρεβατιών καθαρίζονται αν ρίξουμε λίγη μαγειρική σόδα και αφήσουμε να δράσει για μια ώρα. Μετά σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα (σκούπα με σακούλα).

Όλα τα παραπάνω αν και ιδιαίτερα πρακτικά μπορεί αν κρύβουν μικρούς «κινδύνους»! Καλό είναι να δοκιμάσουμε σε μια μικρή επιφάνεια πρώτα και μετά να συνεχίζουμε με ασφάλεια την δουλειά μας (λόγω διαφορετικής αντίδρασης στα διάφορα υλικά).

Εσύ ποια μυστικά καθαρίσματος θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: