Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να ψήνω ψάρι είναι να το κλείνω σ΄ ένα πακέτο φτιαγμένο από λαδόκολλα. Φροντίζω πάντα το πακέτο μου να είναι πολύ καλά σφραγισμένο ώστε να μην παίρνει αέρα από πουθενά κι αυτό κάνει το ψαράκι μου να ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς να στεγνώνει, δίνοντάς του μια υπέροχη γεύση από τους χυμούς των λαχανικών που το συνοδεύουν. Και το καλύτερο; Μπορώ να ετοιμάσω τα πακετάκια μου ώρες νωρίτερα, να τα φυλάξω στο ψυγείο και να τα ψήσω λίγα λεπτά πριν τα σερβίρω. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα ακολουθεί αυτή τη διαδικασία και είναι πολύ εύκολη και πάρα μα πάρα πολύ νόστιμη. Ο μπακαλιάρος είναι ένα υπέροχο ψάρι, ειδικά μαγειρεμένος με αυτό τον τρόπο!
Μπακαλιάρος με κους κους πορτοκαλιού στη λαδόκολλα
(4 μερίδες, περίπου 400 θερμίδες η μερίδα)

Υλικά
- 1 κούπα κους κους
- 3/4 της κούπας νερό
- 2 πορτοκάλια
- 2 πράσα
- 4 κούπες φύλλα από φρέσκο σπανάκι ή λαχανίδα (περίπου 150-200 γραμμάρια)
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (*αποψυγμένα αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος
Ρίχνουμε το κους κους και το νερό σ’ ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το κους κους ν’ απορροφήσει το νερό για μερικά λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε το ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε κύβους.
Το άλλο πορτοκάλι το κόβουμε στη μέση: το μισό το στύβουμε και το άλλο μισό το κόβουμε σε τέσσερις λεπτές φέτες. Κρατάμε τις φέτες και το χυμό του πορτοκαλιού στην άκρη για αργότερα.
Κόβουμε τα πράσα στη μέση και μετά σε ροδέλες.
Ξεπλένουμε το σπανάκι ή τη λαχανίδα.
Ρίχνουμε τους κύβους πορτοκαλιού, τις ροδέλες πράσου και τα φύλλα σπανακιού στο μπολ με το κους κους και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόκολλα και τα διπλώνουμε στη μέση. Το κάθε κομμάτι θα το γεμίσουμε με το ψάρι και τα λαχανικά μας γι’ αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο.
Μοιράζουμε το μείγμα του κους κους στα τέσσερα και βάζουμε από ένα τέταρτο σε κάθε λαδόκολλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου πάνω από το μείγμα του κους κους.
Μοιράζουμε στα τέσσερα και περιχύνουμε το κάθε φιλέτο με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε μια φέτα πορτοκαλιού πάνω από κάθε φιλέτο και σφραγίζουμε πολύ καλά τη λαδόκολλα φτιάχνοντας τέσσερα αεροστεγή πακετάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Πρόταση
Κόβουμε ένα μεγάλο Χ σε κάθε πακέτο και σερβίρουμε στο πιάτο μας ζεστό μέσα στη λαδόκολλα.
Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.