Μάσκες περιποίησης προσώπου: Ποιος τύπος είναι ιδανικός για σένα;

Μάσκες περιποίησης προσώπου

Προσωπικά θεωρώ τις μάσκες το πιο βασικό βήμα στην εβδομαδιαία περιποίηση του προσώπου μου. Ακόμη και όταν είμαι καλό κορίτσι και ακολουθώ με ευλάβεια τα καθημερινά βήματα καθαρισμού και ενυδάτωσης, πιστεύω ότι η εφαρμογή μίας μάσκας σε εβδομαδιαία βάση είναι απαραίτητη. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μου, επιλέγω μία μάσκα καθαρισμού, μια μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης ή και τα δύο. Οι μάσκες περιποίησης προσώπου είναι πολύ πιο δραστικές από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και βοηθούν το δέρμα μας να διατηρήσει ή να επανακτήσει τη λάμψη και την ελαστικότητά του.
Οι μάσκες προσώπου κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους στην αγορά. Ποιο τύπο όμως μπορείς να επιλέξεις ώστε να σε διευκολύνει κι έτσι να τις χρησιμοποιείς συχνότερα;

1. Μάσκες σε κρεμώδη μορφή

Θα τις βρεις συνήθως σε σωληνάριο ή βαζάκι. Πρόκειται για μάσκες σε μορφή κρέμας που απλώνονται στο πρόσωπο, δρουν για μερικά λεπτά και αφαιρούνται με νερό ή στεγνό βαμβάκι (ανάλογα τη μάσκα). Είναι ιδιαίτερα δραστικές, ειδικά όταν πρόκειται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πολύ αποτελεσματικές. Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ειδικά αν έχεις ένα πινέλο εφαρμογής για πιο ομοιόμορφη και καθαρή επάλειψη. Το ξέβγαλμά τους όμως είναι μια πονεμένη ιστορία… Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αφού συχνά η απομάκρυνση υπολειμμάτων δεν είναι τόσο εύκολη και χρειάζεται πολλή προσοχή. Επίλεξε τον συγκεκριμένο τύπο μάσκας αν έχεις διαθέσιμο χρόνο για σωστή εφαρμογή και αφαίρεση. Ο σχολαστικός καθαρισμός είναι must!

Μάσκες περιποίησης προσώπου κρέμα

2. Μάσκες σε μορφή σκόνης

Πρόκειται για μάσκες που πωλούνται σε μορφή σκόνης και αναμειγνύονται με κάποια υγρή ουσία για να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Συνήθως πρόκειται για μάσκες με φυσικά συστατικά, όπως ο άργιλος, και είναι ιδιαίτερα δραστικές και αποτελεσματικές. Θα χρειαστείς και μια υγρή ουσία, όπως νερό ή φυσικό λάδι καρύδας, για να δημιουργήσεις τη μάσκα σου και σίγουρα θα λερώσεις ένα μικρό μπολ και ένα κουτάλι για να αναμείξεις τα υλικά. Η εφαρμογή γίνεται όπως στις κρεμώδεις μάσκες. Το ίδιο και η απομάκρυνση.

Οι μάσκες σε μορφή σκόνης είναι σωτήριες σε περιπτώσεις καθαρισμού της επιδερμίδας και η όλη διαδικασία παρασκευής τους πολύ διασκεδαστική. Χρειάζεται όμως αρκετή προσοχή ώστε να μην γίνει πολύ υδαρές το μείγμα και φυσικά η απομάκρυνσή του και ο καθαρισμός του προσώπου μετά την εφαρμογή αποτελεί έναν μικρό μπελά! Προτίμησε μια μάσκα σε μορφή σκόνης όταν μπορείς να διαθέσεις αρκετό χρόνο – μέχρι να στεγνώσει η μάσκα και να μπορείς να την απομακρύνεις προσεκτικά.

Μάσκες περιποίησης προσώπου σκόνη

3. Sheet masks ή μάσκες σε μορφή φύλλου

Οι Sheet masks είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια, αφού πρόκειται για μάσκες έτοιμες προς χρήση σε μορφή φύλλου. Το φύλλο (συνήθως φύλλο χαρτιού ή λεπτού υφάσματος) είναι ήδη ποτισμένο με το υλικό και απλά εφαρμόζεται πάνω στο πρόσωπο. Αφού δράσει για αρκετά λεπτά, το φύλλο αφαιρείται και πετιέται στα σκουπίδια. Και αυτό είναι όλο! Κατά κύριο λόγο, οι Sheet masks δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και αποτελούν μια γρήγορη και ξεκούραστη λύση για μια ενυδατική μάσκα θρέψης ή λάμψης. Δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικές όταν πρόκειται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

Μάσκες περιποίησης προσώπου φύλλα

4. Φυσικές μάσκες

Οι φυσικές μάσκες που μπορούμε να παρασκευάσουμε στο σπίτι αποτελούν μια vegan επιλογή για όσες θέλουν να περιποιηθούν την επιδερμίδα τους με 100% φυσικά και φρέσκα υλικά. Συνήθως αποτελούνται από μια λιπαρή βάση (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο κλπ.) και τη μείξη φυσικών υλικών όπως λαχανικά, φρούτα, μέλι κλπ. Επειδή πρόκειται για φυσικά υλικά χωρίς πρόσθετα, οι φυσικές μάσκες δεν είναι ιδιαίτερα δραστικές, μπορούν όμως να εφαρμοστούν συχνότερα στην επιδερμίδα, χωρίς να την επιβαρύνουν (ανάλογα τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει βέβαια). Επίσης, η διαδικασία παρασκευής τους είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε στο σπίτι. Αν όμως επιθυμείς μια φυσική λύση, οι μάσκες αυτού του τύπου μπορούν να σε βοηθήσουν. Προσοχή όμως στον τρόπο αποθήκευσης και διατήρησής τους.

Οι μάσκες περιποίησης προσώπου είναι το μικρό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας ώστε να δείχνουμε αλλά και να νιώθουμε ομορφότερες! Αν μπορείς να διαθέσεις λίγο χρόνο, εφάρμοσε τον τύπο μάσκας της αρεσκείας σου, βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική και αφιέρωσε αυτά τα λίγα λεπτά στον εαυτό σου, αφήνοντας πίσω όσα σε προβληματίζουν. Αν ο χρόνος σε πιέζει, μια μάσκα περιποίησης μπορεί να εφαρμοστεί και να δράσει ενώ κάνεις κάποιες δουλειές του σπιτιού! Το άρωμά της είναι σίγουρο ότι θα σου φτιάξει τη διάθεση και εσύ θα έχεις περιποιηθεί το πρόσωπό σου χωρίς να έχεις χάσει σχεδόν καθόλου χρόνο…

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά περιποίησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: