Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Όλοι μας αγαπάμε τα μπισκότα… και όλοι μας αγαπάμε τη σοκολάτα! Όταν λοιπόν τα αγαπημένα μας σνακ συνδυάζονται με τον πιο απολαυστικό τρόπο, τότε σίγουρα νιώθουμε διπλή χαρά! Τα μαλακά μπισκότα σοκολάτας που σας προτείνω είναι σούπερ γευστικά και σοκολατένια, αφού περιέχουν όλα τα είδη σοκολάτας που μπορούμε (και θέλουμε) να απολαύσουμε σε μια μπουκιά! Και είναι και πανεύκολα…

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Υλικά (για περίπου 8 μπισκότα)

  • 1 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1 ¼ κούπες καστανή ζάχαρη
  • ¼ κούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανιλίνη (ή υγρή βανίλια)
  • 1 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. μπέικινγκ σόδα
  • ½ κ.τ.γ. αλάτι
  • 4 κούπες (ή λιγότερο) μιξ από σοκολάτες ψιλοκομμένες

Μέθοδος

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να ασπρίσει ελαφρώς το μίγμα.

Προσθέτουμε το αυγό αρχικά και μετά τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Στο τέλος προσθέτουμε το μιξ σοκολατών και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και μοιράζουμε το μίγμα σε ίσα μέρη με ένα κουτάλι.

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Προσοχή: τα μπισκότα θα τριπλασιαστούν σε μέγεθος, οπότε είναι σημαντικό να αφήσουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους όταν τα τοποθετούμε στο ταψί.

Ψήνουμε τα μπισκότα σοκολάτας στους 180 βαθμούς Κελσίου σε φούρνο με αέρα για 15 – 17 λεπτά.

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Επιπλέον συμβουλές

  • Η λευκή ζάχαρη προσθέτει τραγανότητα στις άκρες των μπισκότων, μπορούμε όμως να την αντικαταστήσουμε με καστανή αν το επιθυμούμε.
  • Το μιξ σοκολατών μπορεί να περιέχει σοκολάτες κάθε είδους (π.χ. λευκή, με ξηρούς καρπούς, μαύρη, γάλακτος, τύπου Mars, τύπου Kinder, τύπου Snickers κλπ.)
  • Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, μετά τα 12 λεπτά προτείνω να ελέγχετε διαρκώς τα μπισκότα γιατί μπορεί να καούν.
  • Όταν τα μπισκότα βγουν από το φούρνο είναι αρκετά μαλακά. Τότε μπορούμε να επέμβουμε με προσοχή και να διορθώσουμε λίγο το σχήμα τους. Όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν – παραμένουν όμως πάντα μαλακά στο κέντρο με ελαφρώς κολλώδη υφή.
Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: