Μακιγιάζ σε 3 λεπτά!

Μακιγιάζ σε 3 λεπτά!

Το μακιγιάζ έχει γίνει αρκετά περίτεχνο αλλά και πολύπλοκο στις μέρες μας. Όλες αυτές οι υπέροχες κοπέλες των social media με τις τεράστιες συλλογές προϊόντων και τις τεχνικές εφαρμογής που βρίσκουν, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην διάδοση της τέχνης του μακιγιάζ. Δυστυχώς όμως, σε πολλές από εμάς, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ένα σωστό μακιγιάζ διαρκεί πολλή ώρα και αυτό μας αποθαρρύνει από το να προσπαθήσουμε. Ειδικά κάποιες από εμάς που έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο το πρωί πριν φύγουν για τη δουλειά, επιλέγουν τελικά να μην μακιγιαριστούν καθόλου, παρά να χάσουν πολύτιμο χρόνο για μια πιο προσεγμένη εμφάνιση.

Κι αν σου έλεγα ότι το μακιγιάζ δεν είναι κάτι που πρέπει να μας τρομάζει αλλά κάτι απλό που μας βοηθάει να αναδείξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά μας; Φυσικά, για μια βραδινή έξοδο, μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω και να κάνουμε ένα περίτεχνο μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας όλα τα υπέροχα προϊόντα που έχουμε αγοράσει. Για τις καθημερινές μας εξορμήσεις όμως, αρκούν 3 λεπτά για να αποκτήσουμε ένα φυσικό look και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά μας. Απίστευτο;

Βήμα 1: Προετοιμασία

Αν πραγματικά θέλεις να δοκιμάσεις το 3λεπτο μακιγιάζ, πρέπει να έχεις κάνει μια μικρή προετοιμασία. Φτιάξε ένα νεσεσέρ που θα περιέχει μέσα μόνο όσα προϊόντα μακιγιάζ χρειάζεσαι για ένα απλό και φυσικό look και όχι όλα τα προϊόντα που έχεις στην κατοχή σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να βρεις ότι χρειάζεσαι γρήγορα και δεν θα χάνεις περιττό χρόνο, «σκάβοντας» μέσα στο νεσεσέρ σου για να βρεις το μολύβι που ψάχνεις.

Βήμα 2: Εξάσκηση

Δεν εννοώ φυσικά να κάθεσαι μπροστά από έναν καθρέπτη και να μακιγιάρεσαι χωρίς λόγο ξανά και ξανά. Σίγουρα όμως, όσο περνάνε οι μέρες και εξοικειώνεσαι με το 3λεπτο μακιγιάζ, θα προσέξεις ότι οι κινήσεις σου θα είναι πιο συντονισμένες και η εφαρμογή του μακιγιάζ πολύ πιο γρήγορη. Μη σου πω ότι μετά από λίγο καιρό θα χρειάζεσαι λιγότερο από 3 λεπτά για το καθημερινό μακιγιάζ σου!

Βήμα 3: Κοιτάξου στον καθρέπτη

Είσαι μια όμορφη και δυναμική γυναίκα, έτοιμη να κατακτήσει τη μέρα που έρχεται… Κοίταξε το πρόσωπό σου στον καθρέπτη και παρατήρησε τα χαρακτηριστικά σου. Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο; Μήπως έχεις μεγάλα και φωτεινά μάτια; Μήπως τα χείλη σου έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα; Διάλεξε το σημείο του προσώπου σου που θέλεις να αναδείξεις με το μακιγιάζ σου.

Βήμα 4: Περιποίηση του προσώπου

Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι ένα μακιγιάζ – ακόμη και αν εφαρμοστεί από τον καλύτερο make-up artist – μπορεί να «πετύχει» σε ένα δέρμα ξηρό και ταλαιπωρημένο; Η σωστή βάση είναι το ήμισυ του καλού μακιγιάζ. Θα σε βοηθήσει πολύ να πλένεις καθημερινά το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό και να εφαρμόζεις την κρέμα ημέρας που έχεις επιλέξει για την επιδερμίδα σου. (Αν θεωρείς ότι μια κρέμα με χρώμα τύπου BB μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του δέρματός σου, τότε είσαι πολύ τυχερή, γιατί μπορείς να συνδυάσεις το βήμα εφαρμογής της ενυδατικής κρέμας σου με το βήμα εφαρμογής του foundation και να γλυτώσεις αρκετό χρόνο.)

Βήμα 5: Ξεκινάμε με τη βάση

Και ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Κρατάς χρόνο; Ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης της επιδερμίδας σου, μπορείς να εφαρμόσεις ένα foundation ή να παραλείψεις αυτό το βήμα και να καλύψεις τοπικά κάποιες ατέλειες με ένα concealer. Είναι σημαντικό να απλώσεις σωστά τη βάση σου, ώστε να μην υπάρχουν γραμμές ή να δημιουργείται το εφέ μάσκας. Άπλωσε τη βάση σε όλο το πρόσωπο και συνέχισε στο λαιμό. Για να σταθεροποιήσεις το foundation και το concealer χρησιμοποίησε μια διάφανη πούδρα, την οποία καλύτερα να εφαρμόσεις με ένα πλατύ πινέλο και όχι με το σφουγγαράκι που συνήθως περιλαμβάνεται στις συσκευασίες. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι έχεις εφαρμόσει την πούδρα σωστά σε όλο το πρόσωπο. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι αρκετή για να καλύψει το πρόσωπο δίνοντας ένα ματ αποτέλεσμα.

Χρόνος εφαρμογής: 1,5 λεπτό

Βήμα 6: Τόνισε τα χαρακτηριστικά σου

Θυμάσαι στο βήμα 3 που είπαμε ότι θα σε βοηθήσει πολύ να διαλέξεις ένα χαρακτηριστικό του προσώπου σου που αγαπάς περισσότερο και θέλεις να αναδείξεις; Ήρθε η ώρα να το κάνεις! Αν έχεις επιλέξει να τονίσεις τα μάτια σου, χρησιμοποίησε ένα μολύβι για το περίγραμμα και αρκετή μάσκαρα. Καλύτερα να αποφύγεις τη χρήση του υγρού eye-liner γιατί η σωστή εφαρμογή του χρειάζεται αρκετό χρόνο που δεν διαθέτεις. Συνέχισε με ένα nude υγρό κραγιόν – που μπορείς να εφαρμόσεις πολύ γρήγορα χωρίς περίγραμμα. Αν έχεις επιλέξει να τονίσεις τα χείλη σου, λίγη μάσκαρα στα μάτια αρκεί. Θα σου δώσει ένα πιο βαθύ βλέμμα χωρίς όμως να κλέψει την παράσταση από τα χείλη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κραγιόν με πιο έντονο χρώμα, το οποίο όμως καλό θα ήταν να εφαρμόσεις σε συνδυασμό με το αντίστοιχο μολύβι περιγράμματος στην ίδια πάντα απόχρωση.

Χρόνος εφαρμογής: 1 λεπτό

Βήμα 7 και τελευταίο: Δώσε ζωντάνια στο πρόσωπό σου

Το ρουζ ή blusher είναι απαραίτητο για το καθημερινό μακιγιάζ. Με απαλές κινήσεις, μπορείς να εφαρμόσεις το ρουζ κάτω από τα μήλα και επάνω στα μάγουλα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο πινέλο που χρησιμοποίησες για την εφαρμογή της πούδρας για ένα γρήγορο αποτέλεσμα. Με κυκλικές κινήσεις, άπλωσε το ρουζ και σβήσε διακριτικά προς τα αυτιά. Το ρουζ μπορεί να εφαρμοστεί και σαν σκιά ματιών για ένα πιο ομοιόμορφο αλλά και γρήγορο look.

Χρόνος εφαρμογής: 30 δευτερόλεπτα

Και είσαι έτοιμη! Ένα φυσικό μακιγιάζ σε 3 λεπτά! Άλλωστε δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω για μια καθημερινή εμφάνιση, σωστά;

ΕΞΤΡΑ TIPS: Αν τα φρύδια σου χρειάζονται λίγη βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σκιά διαμόρφωσης φρυδιών για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Το μολύβι φρυδιών χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τη σωστή εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσεις στο χρόνο σου άλλα 30 δευτερόλεπτα. Είναι όμως σημαντικό να έχουμε καλοσχηματισμένα φρύδια, για να τονίσουμε περισσότερο το βλέμμα μας. Τελείωσε χτενίζοντας τα φρύδια σου με ένα ειδικό βουρτσάκι. Στην περίπτωση που τα φρύδια σου δεν χρειάζονται «γέμισμα», μπορείς απλά να τα χτενίσεις με το βουρτσάκι.

(Το post δεν είναι διαφημιστικό)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά μακιγιάζ, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: