Μακαρούν καρύδας (ή μπαλίτσες με καρύδα)

Μακαρούν καρύδας

Τι θα λέγατε για μια συνταγή με 3 υλικά (4 αν στολίσουμε με σοκολάτα) που γίνεται σε μισή ωρίτσα μόνο; Πάμε να φτιάξουμε μακαρούν καρύδας!

Μακαρούν καρύδας

Υλικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150γρ. νιφάδες καρύδας
  • λίγη μαύρη σοκολάτα για να στολίσουμε (προαιρετικό)
Μακαρούν καρύδας

Μέθοδος

Μετράμε και ετοιμάζουμε τα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 Κελσίου στον αέρα ή στους 190 βαθμούς χωρίς αέρα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα (ή μίξερ χειρός) για 2-3 λεπτάκια.

Προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος μπάλας του γκολφ περίπου. Καλό είναι να φορέσουμε γάντια για να μπορέσουμε πιο εύκολα να πλάσουμε σφιχτά τις μπαλίτσες μας χωρίς το μείγμα να κολλάει στα χέρια μας.

Τοποθετούμε τα μακαρούν καρύδας μας σε μια λαμαρίνα ή ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε 2-3 εκατοστά απόσταση στο ταψάκι μας μεταξύ της κάθε μπαλίτσας.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά οι καρύδες μας. Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις στολίσουμε, αν θέλουμε, με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Μακαρούν καρύδας
Μακαρούν καρύδας

Πανεύκολο σωστά; Καλή απόλαυση!

Μακαρούν καρύδας

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: