Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Η μοσχοβολιστή μυρωδιά της μαγειρίτσας αρέσει σχεδόν σε όλους, εκεί που συνήθως μας τα χαλάει (τουλάχιστον  για μερικούς από εμάς) είναι στα υλικά της. Σε πολλούς δεν αρέσει το συκώτι ή τα εντόσθια, σε άλλους πάλι είναι απαγορευτική  λόγω θερμίδων ή τρόπου διατροφής. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι χορτοφαγική και νηστίσιμη, με λίγες θερμίδες και όλη τη γεύση και τα αρώματα της κλασσικής μαγειρίτσας. Και φυσικά, δε χρειάζεται να τη φτιάξουμε μόνο κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών γιορτών, είναι πεντανόστιμη και εύκολη να φαγωθεί ολόκληρο το χρόνο.  

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

(6 μερίδες – περίπου 220 θερμίδες η μερίδα)

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 800 γραμμάρια μανιτάρια (κατά προτίμηση διαφορετικών ειδών)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 100ml κρασί
  • 1500ml νερό
  • 1 κούπα καστανό ρύζι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένο άνηθο
  • χυμό από ένα λεμόνι
Μαγειρίτσα για χορτοφάγους
Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Μέθοδος

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το νεράκι, το ρύζι, τον κύβο λαχανικών και το πιπέρι.

Όταν η σούπα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά με το καπάκι στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρές φέτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδελίτσες.

Ρίχνουμε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνιθο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού στη μαγειρίτσα μας και ανακατεύουμε.

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Πρόταση

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμάκι πασπαλισμένο με αλάτι, ρίγανη και λίγες σταγόνες λάδι.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: