Λήγουν τα απορρυπαντικά ρούχων;

Λήγουν τα απορρυπαντικά ρούχων;

Αν είσαι κι εσύ σαν εμένα, τότε κάπου στο σπίτι σου βρίσκεται ένα κρυφό ντουλάπι γεμάτο απορρυπαντικά! Η αλήθεια είναι πως το ντουλάπι με τα απορρυπαντικά ρούχων ξεχειλίζει αρώματα καθαριότητας και λουλουδιών – ίσως γι’ αυτό δεν μπορώ να αντισταθώ κάθε φορά που βρίσκω μια προσφορά στο σούπερ μάρκετ. Ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί και τα απορρυπαντικά ρούχων, εκτός από υπέροχο άρωμα, να έχουν… ημερομηνία λήξης!!!

Λήγουν τα απορρυπαντικά ρούχων;

Με λίγα λόγια ναι, τα απορρυπαντικά ρούχων μπορεί να λήξουν και να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους. Είτε πρόκειται για απορρυπαντικά με βάση τα χημικά είτε για προϊόντα με φυσικά συστατικά, ο τρόπος αποθήκευσής τους παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό ισχυρά και αποτελεσματικά!

Λήγουν τα απορρυπαντικά ρούχων;

Απορρυπαντικά ρούχων σε υγρή μορφή

Τα μη ανοιγμένα απορρυπαντικά ρούχων με βάση τα χημικά μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους εννέα μήνες έως ένα χρόνο από την ημερομηνία αγοράς. Το ανοιγμένο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιείται εντός έξι μηνών για καλύτερα αποτελέσματα. Εννοείται ότι ακόμη και μετά από αυτές τις ημερομηνίες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν, απλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι το ίδιο αποδοτικό.

Τα φυσικά ή φυτικά υγρά απορρυπαντικά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και είναι πιθανό να δούμε αλλαγές στη μυρωδιά και το χρώμα του προϊόντος με την πάροδο των μηνών.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης υγρού απορρυπαντικού

Τα υγρά απορρυπαντικά ρούχων πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό, ξηρό μέρος, όπως κάτω από νεροχύτη ή σε ένα σκοτεινό ντουλάπι.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης απορρυπαντικού ρούχων σε σκόνη

Φυλάσσουμε τα απορρυπαντικά σε σκόνη σε δροσερό, ξηρό μέρος και σε αεροστεγές δοχείο.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης απορρυπαντικού πλυντηρίου σε κάψουλες / μονοδόσεις

Όπως και τα απορρυπαντικά σε σκόνη, οι μονοδόσεις αντιδρούν στην υγρασία, επομένως πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό, δροσερό μέρος και να αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο.

Λήγουν τα απορρυπαντικά ρούχων;

Συμπέρασμα

Τα απορρυπαντικά ρούχων μπορεί να «λήξουν» αν δεν φυλάσσονται στις κατάλληλες συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να μην αδειάζουμε τα απορρυπαντικά σε χαριτωμένα γυάλινα δοχεία, που μπορεί να επιταχύνουν την αλλοίωση της σύνθεσής τους – όσο όμορφα κι αν φαίνονται.

Συμβουλευόμαστε τις οδηγίες στη συσκευασία κάθε προϊόντος.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: