fbpx

Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου

Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου4

Τα μικρά κεϊκάκια, τα λεγόμενα cupcakes, είναι σίγουρα μπελαλίδικα και θέλουν χρόνο και κέφι για να φτιαχτούν. Προσφέρουν όμως και διπλή ευχαρίστηση, γιατί εκτός από πολύ νόστιμα είναι και πανέμορφα. Μια γλυκιά συνταγή για λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου (12 κεϊκάκια)

Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου υλικά

Υλικά

για το κέικ

  • 110 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 125ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή λικέρ αμαρέτο
  • ½ κούπα αμύγδαλα

για το σιρόπι

  • 125 γραμμάρια ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • 125ml νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή λικέρ αμαρέτο

για τη βουτυρόκρεμα

  • 115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια σε σκόνη
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή λικέρ αμαρέτο

Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου5 Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου6 Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου1 Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου2

Μέθοδος

  1. Συγκεντρώνουμε, ζυγίζουμε και προετοιμάζουμε τα υλικά μας.
  2. Στρώνουμε με ειδικές χάρτινες θήκες ένα ταψάκι για 12 κεϊκάκια.
  3. Βράζουμε τα αμύγδαλα ώστε να μαλακώσουν ελαφρά και να είναι εύκολο να ξεφλουδιστούν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  4. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ανοιχτόχρωμο, ομοιόμορφο μείγμα (για 3 με 5 λεπτά περίπου).
  5. Ρίχνουμε το ένα αυγό, χτυπάμε καλά με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το δεύτερο αυγό και ξαναχτυπάμε πολύ καλά.
  6. Σ’ ένα άλλο μπολ, ενώνουμε τα δύο αλεύρια.
  7. Στο δοχείο που έχουμε το γάλα, ρίχνουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή το λικέρ αμαρέτο) και ανακατεύουμε.
  8. Στο μείγμα του βουτύρου, προσθέτουμε το μισό μείγμα αλευριού και το χτυπάμε.
  9. Προσθέτουμε το μισό μείγμα γάλακτος και το χτυπάμε ξανά.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα.
  11. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αυτή τη φορά ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να έχουμε ένα αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα.
  12. Μοιράζουμε προσεκτικά το μείγμα στις 12 χάρτινες θήκες για κεϊκάκια που τοποθετήσαμε στο ταψί μας νωρίτερα.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι τα κεϊκάκια μας να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα και τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα ότι έχουν ψηθεί σωστά – η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  14. Όταν τα κεϊκάκια μας είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Μετά, τα βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  15. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή το λικέρ αμαρέτο) σ’ ένα μπρικάκι και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 ½ λεπτό – και πάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  16. Όσο τα κεϊκάκια μας είναι ακόμα λίγο ζεστά (όχι όμως καυτά) βουτάμε το πάνω μέρος τους για περίπου μισό λεπτό μέσα στο σιρόπι και μετά τα αφήνουμε σε μια λεία επιφάνεια έτσι ώστε να κρυώσουν εντελώς.
  17. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τη βουτυρόκρεμα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και τη μισή άχνη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη άχνη, χτυπώντας πάντοτε με το μίξερ.
  18. Ρίχνουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή το λικέρ αμαρέτο) και χτυπάμε ξανά.
  19. Γαρνίρουμε τα κεϊκάκια μας με τη βουτυρόκρεμα.
    *Τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα είναι αρκετά για περίπου 15 κεικάκια, εκτός αν λατρεύετε τη βουτυρόκρεμα όσο κι εγώ και θέλετε να είστε γενναιόδωρες με το γαρνίρισμα κάθε κέικ. Σ’ αυτή την περίπτωση, η βουτυρόκρεμα που θα φτιάξετε θα είναι αρκετή για 12 λαχταριστά κεϊκάκια με έξτρα γαρνιτούρα.
    Σε περίπτωση που μας περισσέψει βουτυρόκρεμα, μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σ’ ένα ταπεράκι κλεισμένο αεροστεγώς για τρεις μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε όμως, θα πρέπει να τη χτυπήσουμε καλά με το μίξερ.

Λευκά κεϊκάκια αμυγδάλου3

Πρόταση

Στολίζουμε με μικρά ζαχαρωτά λουλουδάκια ή νιφάδες αμυγδάλου.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

Αφήστε μια απάντηση