Το ξέρω πως ο συνδυασμός γαρίδες με φασόλια δεν ακούγεται και πολύ νόστιμος. Αν όμως διαβάζετε ήδη αυτή τη συνταγή, τότε το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει. Πρόκειται για ένα δροσερό, θρεπτικό και πραγματικά νόστιμο πιάτο, με ξεχωριστή γεύση που ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά. Πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσουμε.

Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 μάτσο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κιλό γαρίδες (*αποψυγμένες αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 ½ κούπα φασόλια βανίλιες
- ½ κούπα φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μεγάλο λεμόνι

Μέθοδος
Μαγειρεύουμε τα φασόλια μέχρι να είναι μαλακά. Αν χρησιμοποιούμε κονσέρβα, ρίχνουμε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τη μια κουταλιά βούτυρο και το κρεμμυδάκι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο σε σκόνη στο τηγάνι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες ν’ αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι.
Ρίχνουμε τα φασόλια, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Πρόταση
Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με κους κους.
Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.