fbpx

Λαχταριστό Κέικ Μπανάνας

Κέικ μπανάνας

Το κέικ μπανάνας είναι από τ’ αγαπημένα μου κέικ. Όχι μόνο λόγω της υπέροχης γεύσης του αλλά επίσης γιατί κάθε φορά που το ψήνω όλο το σπίτι μοσχομυρίζει.
Συνήθως το φτιάχνω απλό, χωρίς επικάλυψη. Επειδή δεν είναι πολύ γλυκό, είναι ιδανικό για να συνοδεύσει το καφεδάκι μου. Αν όμως έχω διάθεση για κάτι πιο γλυκό και χορταστικό, τότε ετοιμάζω μια επικάλυψη από τυρί κρέμα. Αυτή τη λαχταριστή συνταγή θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Με επικάλυψη ή χωρίς, είναι νοστιμότατο!

Συνταγή για κέικ Μπανάνας
(8 μερίδες – 200 θερμίδες η φέτα χωρίς επικάλυψη – 330 θερμίδες με επικάλυψη)

Κέικ μπανάνας | Υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ μπανάνας είναι:

(για το κέικ)

  • 110 γρ. (½ κούπα) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 ώριμες μπανάνες (λιωμένες με ένα πιρούνι)
  • 225 γρ. (2 κούπες όχι πολύ γεμάτες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

(για την επικάλυψη)

  • 120 γρ. (½κούπα) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. (¼ κούπα) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη (σχεδόν 1 κούπα)

Οδηγίες για το κέικ μπανάνας:

• Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε και μετράμε προσεκτικά τις ποσότητες.
• Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
• Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τ’ αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου δύο λεπτά.
• Προσθέτουμε τις μπανάνες, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ για δύο ακόμα λεπτά, μέχρι τα υλικά μας ν’ ανακατευτούν καλά.
• Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνειά του – θέλουμε να είναι παντού στο ίδιο ύψος για να ψηθεί σωστά και ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι το κέικ μας να έχει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
*Για να είμαι σίγουρη πως το κέικ μου είναι ψημένο σωστά, πάντοτε βυθίζω μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή τότε βγάζω το κέικ από το φούρνο, αν όχι τότε το ψήνω μερικά ακόμα λεπτά και ξαναδοκιμάζω.
• Βγάζουμε το κέικ μας από το φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα του να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά.
• Το βγάζουμε από τη φόρμα του και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψή μας.
• Βάζουμε σ’ ένα μπολ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά.
• Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη (μπορεί να μη χρειαστεί ολόκληρη η κούπα), χτυπώντας πάντοτε ενδιάμεσα.
*Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη περισσότερη άχνη, μέχρι το μείγμα μας να έχει την επιθυμητή πυκνότητα, όχι πολύ πυκνό ούτε πολύ αραιό, να μπορεί να αλειφθεί.

Όταν το κέικ μας είναι εντελώς κρύο, το καλύπτουμε με την επικάλυψη. Κόβουμε και σερβίρουμε σε χοντρές φέτες.

Πρόταση
Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο κακάο και ψιλοκομμένα καρύδια.

Ετοιμάστε το καφεδάκι σας, κόψτε μια φέτα κέικ μπανάνας και απολαύστε το!

Παρακάτω θα βρείτε και μια κάρτα με τα υλικά και τα βασικά βήματα της συνταγής. Μπορείτε να την εκτυπώσετε και να την κρατήσετε στο ντοσιέ των συνταγών σας.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για το κέικ μπανάνας βήμα – βήμα:

Κέικ μπανάνας | Βήμα 1

Κέικ μπανάνας | Βήμα 2 Κέικ μπανάνας | Βήμα 3

Κέικ μπανάνας | Βήμα 4

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: