Λαχταριστή Μεσογειακή Μακαρονοσαλάτα

Λαχταριστή Μεσογειακή Μακαρονοσαλάτα

Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη μακαρονοσαλάτα σας έχω για το μενού σας σήμερα. Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο μια κατσαρόλα και συνοδεύει το κυρίως πιάτο σας όποιο κι αν είναι αυτό. Επίσης, θα πως ότι είναι και αρκετά «ταξιδιάρα», αφού μπορεί να σερβιριστεί άνετα σε πικ  νικ ή μπάρμπεκιου, μια και μεταφέρεται εύκολα (χωριστά από το ντρέσινγκ). Και σίγουρα πρόκειται για μια σταρ, γιατί είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει με τη φρέσκια, μεσογειακή γεύση της όποιον τη δοκιμάσει.

(6 μερίδες, περίπου 260 θερμίδες η μερίδα)

Λαχταριστή Μεσογειακή Μακαρονοσαλάτα

για τη σαλάτα

  • 350 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες ολικής άλεσης
  • 2 ½ κούπες φρέσκα ντοματίνια
  • ¼ κούπας νερό
  • 1 κούπα φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κούπες σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κούπα αγκινάρες καρδιές, μαγειρεμένες (ή πολύ καλά ξεπλυμένες αν χρησιμοποιούμε από κονσέρβα ή βάζο)
  • 1 κούπα μαύρες ελιές (ολόκληρες ή ροδέλες)

για το ντρέσινγκ

  • 6 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού σιρόπι σφενταμιού
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Λαχταριστή Μεσογειακή Μακαρονοσαλάτα

Βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και, αφού τα στραγγίξουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ξεπλένουμε τα ντοματίνια πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση. Ξεπλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το βασιλικό, το σπανάκι και τις καρδιές αγκινάρας.

Στην ίδια κατσαρόλα που ετοιμάσαμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε τα ντοματίνια και το νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά με το καπάκι στην κατσαρόλα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια ν’ αρχίσουν να «σκάνε».

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βασιλικό, το σπανάκι, τις αγκινάρες και τις ελιές και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σ’ ένα γυάλινο βαζάκι, κουμπώνουμε καλά το καπάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά κουνώντας το βαζάκι πάνω-κάτω, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, αρκετά αραιό μείγμα.

Σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα σ’ ένα βαθύ μπολ, περιχύνοντάς τη με το ντρέσινγκ από βαλσάμικο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Λαχταριστή Μεσογειακή Μακαρονοσαλάτα

Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα νωρίτερα, τη φυλάσσουμε στο ψυγείο χωριστά από το ντρέσινγκ και προσθέτουμε το ντρέσινγκ αμέσως πριν τη σερβίρουμε.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: