Το πιο ωραίο πράγμα είναι να μπαίνεις στη κουζίνα και να παίζεις με υφές, γεύσεις και χρώματα. Καφέ, άσπρο, κόκκινο… Τραγανό, απαλό, δροσερό… Σοκολάτα, καρύδα, φράουλα είναι τα υλικά που σου προτείνω για να δημιουργήσεις τα τέλεια σοκολατάκια! Διάλεξε υλικά που σου αρέσουν και μη φοβηθείς να δημιουργήσεις.
Υλικά
- 500γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 100γρ δημητριακά σε σχήμα ρυζιού
- 100γρ πραλίνα φουντουκιού
- 200γρ καρύδα
- 200γρ γλάσο ζαχαροπλαστικής βανίλια
- 50γρ μαρμελάδα (φράουλα)
- Φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Σε μπεν μαρι λιώσε την κουβερτούρα.
Βήμα 2ο: Βάλε ένα μικρό κουταλάκι λιωμένης κουβερτούρας σε κάθε θήκη της φόρμας σιλικόνης. Με το κουταλάκι σου βοήθησε την κουβερτούρα να καλύψει τα τοιχώματα. Βάλε τη φόρμα σιλικόνης στο ψυγείο να παγώσει η κουβερτούρα για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 3ο: Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τη γέμιση! Ανακάτεψε τα δημητριακά ρυζιού με την πραλίνα φουντουκιού (γέμιση 1), την καρύδα με το γλάσο (γέμιση 2) και κράτα τη μαρμελάδα ως έχει (γέμιση 3).
Βήμα 4ο: Γέμισε με τα υλικά της αρεσκείας σου τα σοκολατάκια και από πάνω βάλε λίγη ακόμα κουβερτούρα, ώστε να «κλείσεις» και να θωρακίσεις τα σοκολατάκια. Τοποθέτησέ τα στο ψυγείο.
Βήμα 5ο: Μετά από 45 λεπτά περίπου, ξεφορμάρισε σιγά σιγά τα σοκολατάκια που θα είναι πλέον έτοιμα για να τα απολαύσεις!
(Τι είναι το μπεν μαρί: Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και από πάνω του τοποθετούμε ένα άλλο μεταλλικό σκεύος (μπολ ή πιο μικρή κατσαρόλα). Προσέχουμε ώστε το πάνω σκεύος να μην ακουμπάει το βραστό νερό. Τοποθετούμε την κουβερτούρα στο πάνω σκεύος, η οποία θα λιώσει από τους ατμούς του νερού.)
Tips
- Όση ώρα θα περιμένεις να παγώσουν τα σοκολατάκια για να κάνεις σταδιακά τα βήματα, μην αφήνεις την κουβερτούρα να κρυώσει. Άφησε σε χαμηλή φωτιά το μπεν μαρί, ώστε να παραμείνει ζέστη.
- Φτιάξε κάρτες βαθμολογίας. Κάλεσε τους φίλους σου και δέξου σχόλια και εντυπώσεις από κάθε γεύση που θα επιλέξεις.
- Προτείνω έτοιμο γλάσο για να κερδίσεις χρόνο.
- Σε όση κουβερτούρα σου απομείνει μέσα στη κατσαρόλα, ρίξε διαφορά δημητριακά που έχεις στο σπίτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν. Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, βάλε από μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα – όχι κολλητά μεταξύ τους – και φτιάξε μικρά βραχάκια έτοιμα για δάγκωμα!
Κείμενο: Σία Τσίπουρα
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.