Λαχανάκια Βρυξελλών με πορτοκάλι και μπέικον

Λαχανάκια Βρυξελλών με πορτοκάλι και μπέικον

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα από τα λαχανικά που τα προτιμούν πολλοί λίγοι. Για να πω την αμαρτία μου, ούτε εμένα μου αρέσουν. Στην προσπάθειά μου όμως να εισάγω όσα περισσότερα λαχανικά γίνεται στη διατροφή μου, και λόγω του ότι βαριέμαι άπειρα να τρώω τα ίδια και τα ίδια, δοκίμασα πολλές ιδέες ώστε να μπορώ να τα συμπεριλάβω στο πρόγραμμα φαγητού μου. Παραδέχομαι πως δεν είχα και μεγάλη επιτυχία – εξακολουθούσαν να μη μου αρέσουν καθόλου. Μέχρι που δοκίμασα τη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Σίγουρα έχουν βάλει το χεράκι τους το πορτοκάλι και το μπέικον, όπως και να ‘χει όμως το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο πιάτο, με κύριο συστατικό τα λαχανάκια Βρυξελλών. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, σας προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή και πιστεύω πως θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Λαχανάκια Βρυξελλών με πορτοκάλι και μπέικον

(4 μερίδες, περίπου 270 θερμίδες η μερίδα)

Λαχανάκια Βρυξελλών με πορτοκάλι και μπέικον

Υλικά

  • 2 + 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια
  • 6-8 φέτες μπέικον
  • 700 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών (αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα, τα αποψύχουμε)
  • αλάτι
Λαχανάκια Βρυξελλών με πορτοκάλι και μπέικον

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σ’ ένα ταψάκι και το απλώνουμε μ’ ένα πινέλο.

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε κάθετα, σε μεγάλες ροδέλες.

Τοποθετούμε τα πορτοκάλια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τους αλλάζουμε πλευρά ώστε να έχουν λαδωθεί ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια.

Ρίχνουμε το μπέικον στο ταψί, πάνω από τα πορτοκάλια και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε ένα-ένα όλα τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμένα λαχανάκια, μια κουταλιά της σούπας λάδι και αλατάκι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα λαχανάκια στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελωθούν τα πορτοκάλια μας, περίπου 25-30 λεπτά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με πορτοκάλι και μπέικον

Πρόταση

Συνοδεύουν τέλεια ψητό κρέας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: