Κραγιόν για πιο λευκά δόντια

Κραγιόν για πιο λευκά δόντια

Λένε πως το κραγιόν είναι το «όπλο» της κάθε γυναίκας. Ένα λαμπερό κραγιόν στο χρώμα της επιλογής μας, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε κομψές, όμορφες, ακόμη και παντοδύναμες! Όλα όμως αυτά τα θετικά συναισθήματα μπορούν να γίνουν καπνός όταν το κραγιόν μας επηρεάζει την απόχρωση των δοντιών μας. Κι αυτό γιατί, ενώ κάποιες αποχρώσεις κραγιόν δείχνουν τα δόντια μας περισσότερο λευκά και «υγιή», υπάρχουν και κάποιες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το χρώμα τους.

Η εξήγησή είναι πραγματικά πολύ απλή. Το κλειδί για λευκότερα δόντια κρύβεται στην απόχρωση του κραγιόν που θα επιλέξουμε. Όλα τα χρώματα βασίζονται στα τρία βασικά: το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο. Τα κραγιόν που έχουν μια μπλε βάση (όπως το μωβ, το ψυχρό κόκκινο ή το φούξια) δείχνουν πιο φρέσκα και βοηθούν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά. Το μπλε έρχεται σε αντίθεση με το κίτρινο και έτσι εξουδετερώνει τους φυσικούς τόνους των δοντιών.  Αντίθετα, τα κραγιόν σε κίτρινες αποχρώσεις (θερμό κόκκινο, πορτοκαλί, κεραμιδί)  τονίζουν περισσότερο τη φυσική απόχρωση των δοντιών, με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται πιο κίτρινα!

Κραγιόν για πιο λευκά δόντια

Ακούγεται εύκολο, σωστά; Αλλά πώς γνωρίζουμε ποια προϊόντα έχουν μπλε απόχρωση; Για να καταλάβουμε αν το κραγιόν μας έχει έναν δροσερό μπλε τόνο ή μια θερμότερη απόχρωση, μπορούμε να εφαρμόσουμε λίγο προϊόν στο πίσω μέρος του χεριού μας, εκεί που το δέρμα είναι πιο λευκό και να τρίψουμε ελαφρά. Αν συγκρίνουμε τις δύο αποχρώσεις (του κραγιόν και του δέρματος) θα είμαστε σε θέση να δούμε ποιο χρώμα είναι πιο ψυχρό. Αν είναι το κραγιόν μας, τότε είμαστε στο σωστό δρόμο. Ένας άλλος τρόπος, είναι να συγκρίνουμε το κραγιόν μας πλάι σε μια μπλε ή μια κίτρινη επιφάνεια και να διαπιστώσουμε αν αυτό έχει ψυχρή ή θερμή απόχρωση. Αν το κραγιόν μας συνδυάζεται με το μπλε, τότε σίγουρα θα βοηθήσει τα δόντια μας να φαίνονται λευκότερα.

Τι γίνεται όμως με το αγαπημένο μας κόκκινο κραγιόν; Γιατί, ενώ είναι σχετικά εύκολο να ξεχωρίσουμε τα κραγιόν που περιέχουν μπλε σε κάποιες αποχρώσεις, όσον αφορά στο κόκκινο, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλα τα «κόκκινα» κραγιόν δεν είναι ίδια. Κάποια, όπως το κοραλλί, το έντονο πορτοκαλοκόκκινο και το θερμό κόκκινο, περιέχουν περισσότερο τόνους του κίτρινου, ενώ κάποια άλλα, όπως το κερασί, το ροζ-κόκκινο και το ψυχρό κόκκινο, περιέχουν μπλε υποτόνους. Τα τελευταία είναι και τα κραγιόν που θέλουμε για να δείχνουν τα δόντια μας πιο λευκά. Οπότε τι συμπεραίνουμε; Ότι το κλειδί για το «κόκκινο» κραγιόν που θα κάνει τα δόντια μας να φαίνονται λευκότερα είναι στην πραγματικότητα «μπλε».

Κραγιόν για πιο λευκά δόντια

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα κραγιόν σε nude αποχρώσεις. Καλό θα ήταν να επιλέξουμε πιο ψυχρά nudes για λευκότερα δόντια και να αποφύγουμε ζεστά καφέ ή μπεζ κραγιόν που θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Κραγιόν για πιο λευκά δόντια

(το post δεν είναι διαφημιστικό)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr, Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: